3 artis popular bernikah


Noh Hujan-Mizz Nina, Tomok akhiri zaman bujang
  

cerita dari berita harian; KUALA LUMPUR: Vokalis Hujan, Noh atau nama sebenarnya, Mohd Noh Salleh, 27, dan juara One In A Million 3 (OIAM3), Shah Indrawan Ismail atau Tomok, 27, masing-masing menamatkan zaman bujang mereka di ibu negara, malam tadi. 


Noh menikahi penyanyi popular yang juga anak kelima Pengerusi Kumpulan AmBank, Tan Sri Azman Hashim, Shazrina atau Mizz Nina sempena hari lahir Mizz Nina yang ke-31.
Majlis akad nikah berlangsung di kediaman keluarga Mizz Nina di Ampang, secara tertutup.

Manakala Tomok diijabkabulkan dengan pramugari Penerbangan Malaysia (MAS), Siti Rahayu Abas, 32, di Dewan Serbaguna, Taman Sri Keramat, dekat sini.

Noh dinikahkan bapa Mizz Nina, Azman sambil disaksikan imam Masjid Darul Ehsan, Taman Tun Abdul Razak, Mohamed Khairi Husin. Mas kahwin RM888 serta tujuh dulang hantaran daripada pengantin lelaki dan dibalas dengan jumlah sama oleh pengantin perempuan.

Noh menyerahkan wang hantaran berjumlah RM 11,111.11. Acara pernikahan diikuti dengan majlis persandingan tertutup di Hotel Shangri-La, esok.

Manakala majlis resepsi untuk kenalan industri hiburan dan media dijadual berlangsung di Hotel Double Tree by Hilton di sini, Rabu ini. Majlis bertemakan gaya Jepun itu turut mengundang rakan artis seperti Misha Omar, Altimet dan band dari Indonesia untuk membuat persembahan.

Sementara itu, Tomok yang bertemu jodoh dengan Siti Rahayu selepas lapan tahun bercinta, dinikahkan bapa mentuanya, Abas Mohd Saidon disaksikan Pegawai Tadbir Agama dan Pendaftar Kanan Pejabat Agama Islam Daerah Gombak, Daim Jajuli.

Pengantin lelaki menyerahkan mas kahwin RM300, sembilan dulang hantaran dibalas 11 dulang hantaran oleh pengantin perempuan. Manakala wang hantaran pula berjumlah RM12,697.11.

ce teka gambaq tangan berjari hantu...opsss berjari manis sape punye nih?? selamat pengantin baru untu tomok & ayu dan pasangan noh dan mizz nina. semoga bahagia ke syurga.
Aidazura
Aidazura

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment