Monday, September 26, 2011

Ku katakan dengan INDAH

Ku katakan dengan indah
Dengan terluka
Hatiku hampa sepertinya luka
Menghapirinya.......
Kau berikan rasa yang berbeda
Mungkin ku salah mengertikannya
Yang ku rasa cinta
Tetapi hatiku selalu meninggikanmu
Terlalu meninggikanmu..
Selalu meninggikanmu...
Kau hancurkan hatiku
Hancurkan lagi.....
Ku hancurkan hatiku untuk melihatmu
Kau terangi jiwa ku
Kau redupkan lagi
Kau hancurkan hatiku untuk melihat mu
Membuat ku terjatuh dan terjatuh lagi
Kau buatku rasakan yang tak terjadi
Semua yang terbaik dan terlewati
Semuanya terhenti tanpa ku akhiri









Friday, September 23, 2011

I'M HUMAN BEING

i'm human beinG

give me some space
i have feeling too,  please consider them
i don't like being excluded - do you ??
who says i can''t be shy and outgoing
at the same time ??
i have the right to my privasy !
appearance are't important
i want my opinions to be hear, too
don't compare me to other people
i can make mistake - everyone does
you are no more superior than i am
who gave you the right to judge me ??
i have right to support what i want to without critiscm
i'have feeling i can't always express
i'm not perfect
i don't have to be a genius
i act differently in front of same people
GOT A PROBLEM??





Monday, September 19, 2011

T.W.O

you may not be her first, her last, or her only
she loved before she may love again
but if she loved u now, what else matters?
she's not perfect- you aren't either, and the
two of you may never be perfect together
but if she can be make you lough, cause you to
 think twice, and admit to being human and making mistake
hold onto her and give her the most you can
she may not be thinking about you every second of the day
but she will give you a part of her that she know you can break..her heart
so don't hurt her
don't change her
don''t analyze and don't expect more than she can give
 smile when she makes you happy
let her know when she make you mad
and
miss her when she not there





 jatuh cinta dengan drama nih...^-^



Sunday, September 18, 2011

Rita Rudaini yang cantik


3 tahun lepas 1 malaysia gembar dengan berita kahwin rita rudaini yang berhidung mancung, manis dipandang & pasangannya, pemain bola sepak negara, aidil.



masa buat entry tentang ilmiah september teringat harmoni keluaran sempena raya yang memilih rita & juma sebagai penghias muka depan. teringin nak tahu cerita terbaru rita. so saya google & saya nak kongsikan antara gambar2 terbaru rita & keluarga tersayang.

















rasa bahagia bila tengok gambar diorang....huhu boleh komen macam tu?? apa2 pun tahniah untuk diorang sebab mengharungi cabaran & dugaan dunia.
ok till then...taaataa!!

Saturday, September 17, 2011

ilmiah bulan september

Assalamualaikum wbt.........
Bulan ni saja dah 3 buat majalah beli....keluar je pandang kiri kanan belakang depan kalau ada kedai2 buku mesti berhenti & but not free reading. ambik & bayar. tapi ambik masa nak baca. InsyAllah kalau ada masa nanti saya akan cuba baca dengan sepenuh hati.....huhhh....tekad

1. InTrend
 
Irma Hasni & Noryn Aziz  as a cover girl kerana intrend keluaran september lebih fokuskan kepada gaya berhijab.
Ada lagi ke yang bertanggapan & berasakan dirinya tidak cantik jika diselubungi hijab???....tanggapan itu ternyata tersasar jauh sebab InTrend membuktikan, betapa lebih rapi kita berhijab,maka lebih terpancar aura kecantikan kewanitaan kita yang bercahaya.


 tengok dari sini pun dah tahu banyak isu2 menarik...thump up.


maria elina yang femes ni pun ada untuk tunjuk ajar ikatan tudung. dia sangat cantik.


yang paling best ada cerita tentang idola saya datin norjuma yang bermata bundar, berpipi pauh dilayang, senyuman manis, tubuh nan langsing dan peribadi molek menjadikannya 'anugerah terindah' milik sang suami.



Antara yang menarik perhatian saya.


p/s; biar apa jua stail hijab yang kita pilih untuk melangsiri imej kita, pemakaian hijab haruslah datang dari hati tulus suci. bukan kerana mahu memikat hati si dia, bukan kerana mahu membuat bakal mak mertua suka, dan bukan juga kerana berhijab itu kelihatan lebih stailo daripada membiarkan rambut yang kusut resah. berhijablah kamu tapi bukan kerana menjadi plastk & hipokrik. berhijablahjuga kerana mengerti tanggungjawab pda agama. saya optimis


2. HARMONI




sebuah majalah kekeluargaan yang banyak memberi fokus kepada isu-isu kekeluargaan dan kemasyarakatan seperti pengurusan rumahtangga dan kewangan, psikologi keluarga, pendidikan anak-anak, kesihatan, masakan, kraftangan serta banyak lagi tip-tip ringkas dan padat. Isu-isu semasa yang berkaitan dengan dunia wanita dan keluarga mereka turut diketengahkan. Sebagaimana tajuk majalah ini, HARMONI bermatlamat membina keluarga harmoni dan ibubapa yang berjaya. actually tak ada kene mengena dengan saya...tapi kenapa saya beli???
saya rasa nak beli sangat sebab ayu & zaquan ada di situ....huhu tapi bukan semata-mata sebab itu je....


cerita cinta pasangan romantis zaquan & ayu raudah yang semakin berseri2 selepas bergelar isteri. tahniah ayu & zaquan, anda pasangan secocok...haihhh

 cerita cinta nurul syuhada & raja amir
 mesej tersirat di sebalik cincin perkahwinan mizz nina & noh


3.  EH!




 cerita Baik @ Buruk, tetap publisiti.....

Sekali tengok macam Mizz Nina pun ada. Rupa-rupanya Neelofa, si awek Kelantan. Tak dinafikan tahun 2011 sememangnya tahun Neelofa melonjakkan namanya. Bukan sahaja penuh dengan kontroversi, tetapi lakonannya di dalam drama pun tak kurang hebat dalam memainkan peranan untuk menaikkan lagi namanya.
Semoga saki baki tahun 2011 ini akan dikurangkan dengan kontroversi dan ditingkatkan prestasi buat Neelofa. All the best and good luck. 
Dapatkah EH! edisi September 2011 untuk cerita-cerita menarik mengenai Neelofa.

antara yang menarik ;

sarat dengan info tren terkini, aurat syawal.


Fashionista,stylista,, eksentrik dan mangsa fesyen
stail sejati.bergaya dengan elegan

p/s; kalau nak berfesyen pun jangan sampai jadi baduk & kalau tidak berminat pun jangan biarkan diri terperesuk dalam satu zaman....perrghhhh... kedua2 menakutkan.

padaMU ku bersujud

Ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama - Mu ya ALLAH
 esok ataukah nanti 
ampuni semua salah ku 
lindungi aku dari segala fitnah
Kau tempat ku meminta
Kau beri ku bahagia
jadikan aku selamanya 
hamba Mu yang bertaubat
ampuniku ya ALLAH 
yang sering melupakan Mu
saat kau limpahkan kurnia Mu
dalam sunyi ku bersujud



p/s; terasa amat kerdil di dunia ciptaan Mu ya Allah

Mood Ramadan

Assalamualaikum wbt....
 InsyAllah esok dah masuk hari ketiga saya berpuasa enam....Alhamdullah.....mood berkobar-kobar...ngeee...setiap tahun memang berazam dari bulan ramadan nak berpuasa enam tapi buat atau tak buat je....hampeh betol..sebab banyak open hause & dah tu pulak banyak pulak makanan yang sedap-sedap menggoda ank tekak..untuk tahun ini saya betul-betul berazam.....opssss SANGAT bersungguh-sunguh, tekat & nekad...

Iftar dah jadi tradisi bila masuk bulan ramadan.....sepanjang bulan ramadan, bila masuk waktu makan je berbuka ke sahur ke....mesti restoran, ke kedai makan galamor ke tepi jalan ke...mana- mana je pun penuh dengan orang. sebab nikmat beriftar 2 sangat best.

Sepanjang bulan ramadan lepas saya dapat jugak berpeluang ikut kawan-kawan beriftar. *SANGAT SUKA
Ini antara gambar-gambar yang sempat saya snap.



restoran belanga delight. kalau nak makan beramai-ramai...restoran ini boleh jadi lokasi yang sangat sesuai sebab service sangat cepat & banyak pilihan makanan yang sedap. thump Up. saya dah lupa ramadan ke berapa kami beriftar di sini tapi suasana restoran ni memang sangat best & selesa. restoran ni terletak berdekatan dengan sek.men.agama perempuan yang satu-satunya berada di kuala terengganu.



 Antara juadah yang dipesan sahabat saya.



deko yang simple but nice....buat kita berfikir sejarah negeri....mood patriotik jap *ngeee


ini pulak antara juadah berbuka puasa di salah satu restoran di sunway pyramid. kalau tak silap restoran penang. suasa restoran memang kenyonyaan & kebabaan.



set nasi dengan asam pedas....auwwww sangat sedap



nasi lemak yang memang menyelerakan


Dua minggu sebelum raya sempat pulak berbuka puasa dengan bakal pengantin aka my roomate tapi sekarang dah seminggu kawin. kira pengantin baru jugak lah tu kan. Berbuka di restoran apa ek?? haihh lupa lagi....Restoran Sariayu di kg. Padang Jawa, Shah Alam.


 view sangat cantik.siap ada air pancut & my frenz siap reserve pondok  lagi tau. Ni view dari pondok



Pengantin baru.....Mie Lia



lagi!!....ada aura pengantin baru disitu.



^_^


Bersih....-0-



Kekecohan & Kemeriahan di luar.




~...SeCeAtoRsepIadO....~


 p/s; alhamdullah berjaya dalam sebulan ujian ramadan biarpun hakikatnya sangat banyak beban yang saya tanggung & masalah yang datang menguji kekuatan & keimanan. Syukur ya ALLAH.








Friday, September 16, 2011

LOVE each other for ever

Assalamualaikum wbt
entry for 11 september 2011.
Congrates to my Lovely roomate on her wedding.
May Allah bless you both.kak mie lia & abg hafiz

selepas akd nikah....sekali lagi tahniah... i''m happy for both of you.

i almost got my eyes in tears. Hambik kau....over bebenor..


she's so elegant

Bagai pinang dibelah 2* ngeee
" Stick together forever. Love each other forever "


and 1 more thing is.....i jadi penyepit...opsss pengapit untuk wedding diorang....thanz u all...i pun nak ambik berkat...haihhh

 pelamin yang cukup cantik dari mngga boutique...siap ada contact number...haha...nak korang pun senang


I’m wishing you another year
Of laughter joy and fun
Surprises love and happiness
And when your birthday’s done

I hope you feel deep in your heart
As your birthdays come and go
How very much you mean to me
More than you can know.


By Joanna Fuchs


p/s; dah hampir semiggu roomate saya kahwin tapi saya rindu nak lepak sama2, sleeping beauty sama2 dan gelak sama2 dengan dia.