Mood Ramadan

Assalamualaikum wbt....
 InsyAllah esok dah masuk hari ketiga saya berpuasa enam....Alhamdullah.....mood berkobar-kobar...ngeee...setiap tahun memang berazam dari bulan ramadan nak berpuasa enam tapi buat atau tak buat je....hampeh betol..sebab banyak open hause & dah tu pulak banyak pulak makanan yang sedap-sedap menggoda ank tekak..untuk tahun ini saya betul-betul berazam.....opssss SANGAT bersungguh-sunguh, tekat & nekad...

Iftar dah jadi tradisi bila masuk bulan ramadan.....sepanjang bulan ramadan, bila masuk waktu makan je berbuka ke sahur ke....mesti restoran, ke kedai makan galamor ke tepi jalan ke...mana- mana je pun penuh dengan orang. sebab nikmat beriftar 2 sangat best.

Sepanjang bulan ramadan lepas saya dapat jugak berpeluang ikut kawan-kawan beriftar. *SANGAT SUKA
Ini antara gambar-gambar yang sempat saya snap.



restoran belanga delight. kalau nak makan beramai-ramai...restoran ini boleh jadi lokasi yang sangat sesuai sebab service sangat cepat & banyak pilihan makanan yang sedap. thump Up. saya dah lupa ramadan ke berapa kami beriftar di sini tapi suasana restoran ni memang sangat best & selesa. restoran ni terletak berdekatan dengan sek.men.agama perempuan yang satu-satunya berada di kuala terengganu.



 Antara juadah yang dipesan sahabat saya.



deko yang simple but nice....buat kita berfikir sejarah negeri....mood patriotik jap *ngeee


ini pulak antara juadah berbuka puasa di salah satu restoran di sunway pyramid. kalau tak silap restoran penang. suasa restoran memang kenyonyaan & kebabaan.



set nasi dengan asam pedas....auwwww sangat sedap



nasi lemak yang memang menyelerakan


Dua minggu sebelum raya sempat pulak berbuka puasa dengan bakal pengantin aka my roomate tapi sekarang dah seminggu kawin. kira pengantin baru jugak lah tu kan. Berbuka di restoran apa ek?? haihh lupa lagi....Restoran Sariayu di kg. Padang Jawa, Shah Alam.


 view sangat cantik.siap ada air pancut & my frenz siap reserve pondok  lagi tau. Ni view dari pondok



Pengantin baru.....Mie Lia



lagi!!....ada aura pengantin baru disitu.



^_^


Bersih....-0-



Kekecohan & Kemeriahan di luar.




~...SeCeAtoRsepIadO....~


 p/s; alhamdullah berjaya dalam sebulan ujian ramadan biarpun hakikatnya sangat banyak beban yang saya tanggung & masalah yang datang menguji kekuatan & keimanan. Syukur ya ALLAH.








Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment