ur cHILD

 
If a child lives with criticism, he learns to condemn.
If a child lives with hostility, he learns to fight.
If a child lives with ridicule, he learns to be shy.
If a child lives with fear, he learns to be apprehensive.
If a child lives with shame, he learns to feel guilty.
If a child lives with tolerance, he learns to be patient.
If a child lives with encouragement he learns to be confident.
If a child lives with acceptance, he learns to love.
If a child lives with recognition, he learns it is good to have a goal.
If a child lives with honesty he learns what truth is.
If a child lives with fairness, he learns justice.
If a child lives with security, he learns to have faith in himself and those about him.
If a child lives with friendliness, he learns the world is a nice place in which to live to love and be loved.

Continue Reading No comments
Assalamualaikum WBT.....


Nampak tak peta yang gedabak kat atas ni?? agak2 korang ni peta negara mana nih??



sebelum tuh kita pilih dilu nak pergi mana?? macam lagu Juliana Banos tuh....Ku ke kiri kau ke kanan, ku di depan kau di belakang lalalala~...~...suke lettew kankankan?



Siap ada pakej dengan orang utan ke monyet ni??  negara orang utan ke??



Dengan suhu paras 11.66 darjah celcius...mak aihhhh boleh beku mak camginih!!



DILARANG BERKELAKUAN SUMBANG!!!



pemandangan...auwww suka!!! ala2 autum in my heart gitu...



Bunga2 berkembangan...aik macam pelik je ayat nih kan ...tak kira la nak guna jugak.



Rumah yang macam dalam citer serigala menyamar jadi nenek masa kecik2 & comel dulu2....ingat lagi tak?? nanti tanya dengan adik2 korang ok?? mesti nanti adik2 korang cakap citer femes camgitu pun tak tahu apelar akak aku nih...aisss




Rombongan Che Kiah....Ketua kumpulan yang pakai beg merah Angry Bird tuh yang rendah sekali tuh yang paling kat belakang tuh sebab beg berat sangat....kakakakhhh.....



Che kiah yang cute mengalahkan cinderella...aikk nak pengsang!! sebab memang betul....tak tipu!!
Hakhak......sonok buat korang berteka-teki.Baru syok boleh lahu korang ada darah keturunan nujum pak belalang ke tak.



Yang paling depan tu yang peluk tubuh tu kak u. AKA mak tiri cenderella. lagi 2 orang kat belakang 2 anak2 dia...AKA2 akak cinderella....comel tak diorang?? comel bangat dong.



Bila akak Cinderella jadi photogrpter....camgini la jadinyer.



ini Cinderella.....tolong lah percaya...Plezzzzzz!!!!
Cinderella tengah tunjukkan jam dah hampir ke pukul 12mn.....haisss dah la pakai kasut buruk jer arini, must mamat tak berapa hensom je yang sudi kutip kasut tuh nanti.....aisshhh!!!



Menunjukkan rupa yang keanak-anakan seperti Cinderella yang comelllezzzz *dah mula perasan



^-^



Cinderella & ibu tiri akhirnya berbaik...



Mereka hidup tenang & aman damai di kampung bernama pening lalat *macam pernah dengar je nama kampung ni kan? kalau tak silap sebelah kampung dusun kot.




Maka dengan itu mak tiri pun ingin menjadi comellz macam Cinderella sambil menunjukkan jam yang hampir pukul 12mn dan mengharapkan dia akan kawin lebih cepat dan kalahkan Cinderella.



Mak tiri dan anak sulungn yang comelzz kuasa 2 dari mak tiri. anak mak tiri pakai celana princess.



Menunjukkan wajah kegembiraan mereka yang terZOOM



Mak tiri dan anak yang keluar berjalan- jalan smbil menghirup udara segar

Sambil bergambar kelurga sakan dengan harapan nanti balik boleh gantung gambar keluarga kat dinding umah batu 2 tingkat.



Gambar keluarga yang dirasakan paling cun untuk digantung 


Mak tiri sayangness....ini juga mungkin ditujukan khas untuk mak mertua.



Akhirnya mereka semua pulang ke kampung dan hidup aman damai sebagai sebuah keluarga yang mempunyai gambar dinding terCun.


Cerita Asal; dongeng Cinderella
Olahan / perampuk citer; aka Cinderella
Lokasi; Taman pertanian Malaysia, bukit cahaya seri Alam.
Jam; 12mn

Continue Reading 2 comments

InTrend oktober 2011

Assalamualaikum WBT...

 Dah dapatkan InTrend oktober 2011??



Yup itu saya..* muka baget comelsss. suka lettew. Ahax!!! dengan InTrend oktober. Cover muka depan pink putih sangat yang gorgeous ditambah lagi dengan seri Mizz Nina yang baru bergelar suri kepada Noh Hujan.



Penyumbang; Najeeb Azami - Bibian Leong - Dr Faisal Tehrani - Jonathan  Wong - Madan Lal





sesuai dengan tajuk utama ke gerbang asmara, InTrend bulan ini banyak mebincangkan tentang isu perkahwinan. Antara yang menarik seperti koleksi cincin dan aksesori perkahwinan dari Habib yang memilih model cantik, Anzalna Nasir sebagai penggaya koleksi perkahwinan. Selain persembahan busana dari Aphro Dite yang memaparkan rekaan pereka terkenal seperti Zery Zamry, Jovian Mandagie, Calvin thoo, Amir Luqman, Rizalman Ibrahim, Michael Ong, Albert King, Ridzzuan Radziwill,  dan Melinda Looi yang mantap dan sangat gorgeous.


Gandingan gaya, pilihan aksesori pilihan InTrend.




  Tips menghasilkan solekan menawan.



 Tips mekap untuk hari bersejarah.



Koleksi sepatu dari Lewre.



Mesti berkahwin? 25 cabaran genting selapas 5 tahun kahwin, Mengukur kasih sayang anda dan pasangan, Hangatkan pasanganmu, Ritual Cantik bakal pengantin dan banyak lagi tajuk menarik untuk pembaca InTrend.
Selain temubual ekslusif bersama Mizz nina mengenai Ikrar Nirwana
" Nina tidak melihat perkahwinan itu sebagai penghalang dalam apa jua perkara. Mungkin masa nina muda dulu ragu-ragu dan syakitu timbul lebih tebal but now i knew that in my heart and soul thatAllah has presented to me my 'Kurnia' dan dengan Noh di sampingdan memegang tangan Nina, pasti boleh! "



Antara yang menarik!!.....blog perkahwinan pilihan InTrend. Mungkin blog anda menjadi pilihan?



Perencana Gapura Cinta.

Continue Reading No comments

Random Muslim










p/s; Rasullullah SAW bersabda yang bermaksud: " Berbahagia hidup di dunia bagi orang yang mengumpul kebajikan untuk bekalan hari akhiratnya, sehingga dia memperoleh redha Allah SWT dan celakalah hidup di dunia bagi orang yanag dipengaruhi oleh dunia, sehingga dia terhalang daripada mengerjakan amalan untuk akhiratnya, dan lalai untuk memperoleh redha Yang Maha Esa.
( hadis riwayat Al-Hakim)

Continue Reading 1 comment