wordless wednesday


Continue Reading 1 comment

Comelnya Dia









Assalamualaikum wbt...
Meow...meow...MEOW...ingatan ye kuning- kucing di atas secubit, sezarah dan sekelumit pun tiada kaitan dengan kucing di dalam iklan canon yuna ye. yang gebu, gemok, da bomb...hikhik..
tapi sebab geram kat kucing tu la aku wujudkan entry yang tak seberapa ni.
tomeynya diorng ni kn?? cepat angguk bagi penggemar kucing sedunia. dan kepada yang geli-geli pada kucing tu buat-buat la angguk jugak.
btw aku sangaatttt suka kucing. cuma sebab tinggal kat hostel mane boleh bela kucing. hummmh hampeh betul. tapi sekarang perasaan membuak-buak sayang pada kucing.
sanggup pulak google gambar-gambar kucing kat tnet nih. mak aih..macam mana??

Continue Reading No comments

missing something

Assalamualaikum wbt and hai...
Life is getting harder, too many thing to do, too many thing to understand, too many thing to learn, too many thing to think.
Always trying to put efforts on it and always trying to work on it








This is your LIFE
Do what you love and do it often.
If you don't like something, change it.
If you don't like your job, quit.
If you don't have enough time, stop watching tv.
If you are looking for the love of your life, 
stop.
They will be waiting for you 
when you start doing thing you love.
Stop over analyzing all emotion are beautiful
When you eat, appereaciate.
Life is simple
Every last bite
open your mind, arms, and heart to new things and people.
We are united in our differences.
Ask the next person
You see what their passion is.
And share your inspiring dream with them
Travel often
Getting lost will
Help you to find yourself
Some opportunities only come once,
seize them
Life is about the people you meet
And the things you create with them
So go and out
And start creating
Life is short.
live your dream and share your passion.



P/S; picture taken @ Temerloh Pahang. very nice place. Love IT.

Continue Reading 2 comments

reunion kd24

Assalamualaikum wbt..uolll

apa habaq awak semua? sihat? Ingat lagi tak entry wedding farahin dan farizuan? Ni kenisambungan dari entry lepas. Balik je dari kenduri aku singgah la rumah beep and the geng* macam sesuai je nama ni untuk korang..kuang kuang.

Niat di hati just nak singgah rumah diorang nak tumpang toilet tapi disebabkan rumah diorang ni sangat la best. sambil duk baring-baring tengok cerita hindustan dan minum milo ais sampai boleh lupa diri diri dah terlelap. Bukan setakat terlelap aje. Dah masuk alam mimpi. disebabkan terlalu lena maka tersedar diri selepas asar. hahaha!

so bangun je, terus bersiap dan drive pergi sunway pyramid. nasib la rumah diorang ni dekat je dengan sunway. masa dalam kereta lagi jeny dah sibuk nak makan tutti frutti. betul-betu buat aku rasa on the sport macam orang mengidam. sampai je terus redah cari tutti frutti.





adoyai. tengah duk tekan-tekan huruf ni pun teringat lagi kesedapan tutti frutti ni....ermmm sedap..sedap...sedap!







 


 

 nampak tak cari muka-muka nikmat dari kiteorang.







tak cukup dengan itu aje. lepas shopping, jalan, window. lapar lah pulak. so makan lagi di popeye. Nampak tak keseleraan jeny.





ini menu breakfast pagi tadi sebelum pergi kerja...urmm..yummy

p/s; buat entry ni baru perasan saya sangat banyak makan sekarang. patut la dah berat badan dah mencecah 54kg.

Continue Reading 2 comments

Dua puluh enam bulan november dua ribu sebelas

Assalamualaikum wbt...
26112011. Tarikh istimewa untuk tahun 2011. ramai pengantin, banyak wedding, banyak baby lahir.
hari ini saja aku dapat 3 wedding invitation. pening kepala mana nak pergi. Lastly pilih 1 pergi wedding kahwin farahin nazir khan & farizuan. Dua-dua kawan 1 kelas masa ambik diploma nursing. 
 Salah satu sebab kenapa aku pilih pergi kenduri diorang mungkin sebab asangan ni datang sendiri cari dan bagi kad dan invite aku. siap cakap " datang tau". so secara tak sengaja tercakap jugak "of coz "


Bersiap. ^-^
I just wanna look as simple i can, so i wore purple baju kurung moden with selendang

Punah susah nak cari dewan Alwy ni. asyik sesat je sampai masing2 penat bercakap. Bila sampai je terus pergi ambik makanan dan isi perut masing2.




Jeny & che ah Dua-dua awek kelantan


 

Che ah & beep * kedah mai. pekat.




A theme colour; PURPLE





yummmmy.....





cheese tart. colourful dan yang paling penting sedap woo.





i saw someone there!.  OMG!




Zoom. hakhak nakal.* wink




We all





tetamu



after angkat nikah



Senyuman ikhlas dari pengantin.


Utuk ain dan iwan, selamat pengant baru. semoga kekal hingga ke hujung nyawa. kiteorang happy sangat tengok korang naik pelamin after 1year bercinta di alam study.
tahniah

Continue Reading No comments

promotion conteng-conteng



 Assalamualaikum wbt
entry kali ini aku cerita tentang promosi dari blog conteng-congang.
untuk semua peminat conteng-conteng memang satu kerugian besar kalau anda semua lepaskan peluang promosi kali ini.




Untuk tanda berterima kasih dari conteng-conteng untuk 10 000 'like' di fb conteng-conteng. 
 En. Fadhli Hamdan * admin buat promosi untuk sepanjang bulan november ni. 
setiap pembelian buku conteng2 edisi pertama atau kedua tidak akan dikenakan caj pos (- rm5)
promosi berakhir 30 november 2011



Buku conteng2 edisi pertama * lebih 300 salinan terjual




merupakan buku pertama daripada blog conteng-conteng. dikeluarkan pada1 0ktober 2010 
dan kini dicetak semula dalam saiz lebih kompak tapi masih mengekalkan isi kandungan yang sama.

 
RM25 senaskah (harga postage-RM5 ) *promosi
14.8cm x 21cm
54 muka surat
spiral binding

penconteng *penulis berkongsi cerita semasa di zaman sekolah rendah dan menengah serta pelbagai lagi menggunakan contengan di atas lebih 100 kertas sticky note berwarna.





 buku conteng2 edisi kedua * lebih 600 lebih terjual




 edisi kedua penconteng berkongsi lebih banyak contengan memori di waktu kecil, zaman asrama, dan semasa belajar di US sebagai kesinambungan kepada buku edisi pertama.

 RM25 Senaskah ( harga postage RM5) * harga promosi
1.48cm x20cm
52 muka surat
tampalan stickies
spiral binding




selain tampalan stickies berwarna, penconteng juga menggunakan pencil warna. contoh seperti di bawah. very nice and colourful.




"Truly Malaysian style of comics, kind of like Kampung Boy plus Diary of Wimpy Kid. Really good variety, some for pure fun and humour, some have important messages in it." -rockprincessbooks




Sticky Conteng * dengan pelekat di belakang




sesuai digunakan untuk menulis nota kecil , nota ucapan,atau sebagainya.
sangat comel kalau dijadikan sebagai kad ucapan.




untuk membuat tempahan, sila emailkan butiran berikut:

Nama Item;
Jumlah unit;
Nama penerima;
Alamat pos;
No.telefon;

Dan hantarkan ke
contengconteng@yahoo.com

kemudian penconteng akan emailkan nombor akaun dan prosedur pembayaran selepas tempahan dibuat.





Apa tunggu lagi. jom terjah blog conteng2 dan buat tempahan sebelum 30 november nanti.
Ini lah masa nak sokong anak melayu!


Continue Reading No comments