Tuesday, December 6, 2011

Stunning Me!!l by Qaseh Elyn.

Assalamualaikum wbt....
 bakal-bakal pengantin, mak abah pengantik adik beradik pengantin. haha sume nak femes dan seraja sehari ek.

cuba bukak mata dan tengok ni. sure bakal pengantik duk nganga, terbeliak biji mata tengok entry ni kan. yup jangan tak caye.









Impian tudung & veil pada hari kahwin/ nikah/ tunang serta  gambar atau sketch design tersendiri

Senyum sipul-sipul  sambil senyum macam kerang busuk i buat entry ni u...hakhak. 
rasa macam nak kahwin esok jugak bila berangan perkara salah satu nikmat syurga ni...bahagia dunia. 
yup bahagia.* muka berseri bila sebut bahagia. berangan jadi pengantin kejap.


Untuk majlis pertunangan tak perlu nak over-over. simple jue cukup. tapi tak der la simple sampai pakai kain batik jer. disebabkan soalan cuma tanya berkaitan tudung dan veil jadi aku cuma fikir yang senang , cantik dan selesa. Aku suka kuning!



Sepertimana gambar di atas aku suka 90persen keseluruhan tudung yang turut dijadikan veil secara tak langsung. tapi untuk jadi lebih menarik lagi mungkin boleh menambahkan perincian pada sekeliling tudung yang dililit paling akhir dan dijadikan veil dengan hiasan pearl, kerawang atau  juga menggunakan kain lace yang sedia bercorak.
Pemilihan tudung syria kerana bentuk muka aku mungkin saling tak tumpah macam pengantin di atas....huhu perasan.
jadi bagi aku lagi senang mengenakan tudung seperti di atas sebab nanti takder la tudung senget benget kat atas pelamin dek ditiup sang angin kan3.

perincian yang aku maksudkan ;



 perincian kerawang





nice colour. perincian manik





Perincian pearl. Suka sangat design ini. cuma tukarkan inner dan selendang yang dipakai dengan syria dan pilih warna kuning.




 

Contoh hasil habungan syria dan veil dengan perincian pearl atau manik
p/s sorry lukisan tak cantik



 
Contoh ketiga2 design





Penggunaan tudung syria bermanik dan renda dengan kain lace.lebih menampakkan keciriann arab dengan ditambah dengan purdah. Panjang atau pendek veil bagi saya itu bergantung pada design busana yang bakal dikenakan pengantin.


Majlis pernikahan bagi aku  pemilihan pakaian mestilah tepat kerana akad nikah satu pengalaman yang penting dan detik yang termanis.
 Putih melanmbangkan suci dan kemanisan si gadis sebelum diijabkabul.








Contoh veil menarik. panjang, bulat, pendek dan panjang.

untuk maklumat lanjut mengenai veil. lawat ini
Email : elyncreation@gmail.com 
No Phone : 012 6021075
Add : No 75 Jalan 3/71, Seksyen 3, 43650 Bandar Baru Bangi.







13 comments:

  1. kreatif la kamu~ saya suka!

    salam perkenalan ye dear...

    ReplyDelete
  2. hi aidazura..

    dh bace ur dream veil...rajin awak wat sketches ye...
    all the best to u :)

    i copy link tu n list as contestant qaseh Elyn :)

    ReplyDelete
  3. comel awak sketch..:)..goodluck ya!

    ReplyDelete
  4. kina; tq kina. haha sketch main2 je 2...saja suka-suka

    ReplyDelete
  5. all the best ye!

    do come, visit & be our follower at http://blurplediary.blogspot.com/

    do keep in touch =)

    ReplyDelete
  6. comel la sketch 2......btw.... good luck dear.... :)

    ReplyDelete
  7. suka yg cream tu..cantik! gud luck dear!

    ReplyDelete
  8. schaz:me 2.i pn suka sgt3...gud luck jgk!

    ReplyDelete