Sunday, December 18, 2011

Timeline Facebook


Assalamualaikum WBT...
Sekarang buka Facebok je semua orang bercerita pasal Timeline.Apa benda timeline ni??
Actually setting baru untuk profile pengguna facebook.


k

Ini lah yang aku cakap tadi. Cantik tak timeline baru ni?? korang boleh letak header side paling atas dalam profile.





Memang agak serabut lah layout timeline macam ape yang orang sembang kat fb. Tapi kalau nak cantik, tersusun rapi dan terurus kenalah berusaha sikit. Betul tak?

So kalau nak nampak lebih tersusun macam sebelum ni, korang cuma nak kena klik pada bintang setiap kali update status untuk minimize.






And finally...akan jadi macam ni. jadi satu colum dan takyah nak serabut lagi







p/s; sekali korang dah bertukar kepada timeline maka dengan secara automatik korang punya layout dah tak boleh balik asal macam dulu lagi dah untuk selamanya. Bila dah bertukar pulak, orang kena rajinkan diri pulak untuk setting balik privacy. Yang paling best, korang dan frenz bole review balik kenangan dari first time korang join fb sampai sekarang. so bagi sesiapa yang bertemu jodoh  di fb tu. Iani berita baik untuk korang. Dengan mudahnya korang boleh tengok balik kenangan manis korang. Nak tahu menarik ke tak. korang kena bertukar. Gud Luck!





2 comments:

  1. saya punya belum bertukar lagi~

    ReplyDelete
  2. dhiea; hai dhiera, klo x silap sy start 22hb nt sume prfile automatic brtukr jd timeline

    ReplyDelete