Wordless Wednesday



Continue Reading 1 comment

Preparation Wedding













Ikatan kasih antara 2 hati
Semarah seharum Wangian syurga firdaus

Bakal pengantin
Ai'zzah & Azhar
Coming soon as penyepit opssss pengapit lagi!...
 


Continue Reading 3 comments

Doing what you like is freedom, Liking what you do is happiness.

Assalamualaikum wbt...
i am so exhausted...really...haha...i menulis dalam kepenatan tapi sebab sngat tak sabar nak bercerita so aku gagahkan jugak. Macam-macam tempat pergi dua tiga hari ni al maklumlah mud cuti kan... sampai naik fening kepala. even though penat but i'm really have much fun.
Pagi khamis kiteorang berempat dah bergerak pergi seremban,Negeri Sembilan berbekalkan Garmin* GPS....huhu nasib baik En.Garmin ada...dengan tujuan pergi ambik uniform kerja housemate. Yang bestnye sebab rumah taylor diorang ni betul2 bersebelah dengan Stadium paroi....haha i berangan nampak Aidil jap..haha *maaf atas kegatalan terserlah disitu...haha then dah settle kat sini kiteorang bergerak pulak pergi Nilai Nogori sembilan....Fuh En. Garmin bawak kiteorang lalu jalan short lagi cut..sayanggggg En. Garmin. save mase i..hehe....Punya lah penat berjalan bila berjalan dengan bakal pengantin kat sini. Macam-macam dia nak borong. Fuhhhh penat la kaki ni tapi still boleh senyum ikhlas sampai telinga.

Alahai sebuk mengata orang. Padahal diri sendiri pun shopping jugak sebenarnya...haha! berkenan sangat dengat tea set yang ala-ala english style ni. Dan terbayang-bayang nanti bila bagi mama. So terus rembat dan bayar dengan lajunyeee.Tapi apa yang paling best bila lunch dengan diorang nih dengan berbekalkan perut yang lapar lagi dari KL.Memang sangat nikmat ok! dapat pulak laut maut kampung ni memeng laju je la masing-masing makan...* betul ke ayat laut maut tu?

Dah selesai shopping di Nilai kiteorang bergerak pulak pergi Putrajaya * En. Garmin bawak...hehe. Kak U terus call tunang dia sebab kiteorang ni nak sangat tengok mana kak u tinggal after kawin nanti. Sampai-sampai je Tunang kak u dah belikan kiteorang pisang goreng siap dengan tea ais. Memang best la kiteorang menjamu. Laju jer pisang goreng masuk mulut. Kak u cakap minum petang...haha! kak u memamg la suka buat-buat sengal....sayangggg kak u. Makan-makan sambil sembang-sembang, tengok0tengok rumah sewa diorang. then kiteorang plan nak makan nasi arab pulak.... haha makan jer dari tadi kan...kena tukar tajuk entry ni.

So bergerak la kiteorang pergi Cyberjaya semata-mata mengidam nasi arab. Lagi pulak ada yang nak belanja. Lagi lah laju jer kiteorang pergi Cyberjaya. Sampai-sampai terus cari tempat dan order. Order sampai jer masing-masing pandang sesama sendiri...haha konon-konon macam banyak dan tak boleh habis....Lastly habis jer.

Kiteorang pilih makan Kabsa Lamb Kabsa Chicken.
Kabsa is a family of rice dishes that are served mostly in Saudi Arabia — where it is commonly regarded as a national dish — and the other Arab states of the Arabian Gulf. Kabsa, though, is believed to be indigenous to Yemen. In places like Qatar, the United Arab Emirates, Bahrain and Kuwait the dish is popularly known as Majboos or Machboos but is served mostly in the same way.
These dishes are mainly made from a mixture of spices, rice (usually long-grain basmati), meat and vegetables. There are many kinds of Kabsa and each kind has a uniqueness about it.. * Copy and paste from Saba website.

Minum kiteorang pilih hot teh jer. Lupa dah nama teh apa tapi yang bestnye pasal nih ni sebab wangi sangat. sampai aje depan mulut dah boleh bau herbal. Bila masuk mulut rasa teh biasa tapi bila telan jer da bolah rasa aroma herbal. Memang best. Patut cuba. Lagi 1 cara diorang serve pun memang menarik. sama macam tempat lain jugak serve dalam teko dan diorang akan bagi 3 gelas kecik lagi kiut miut sampai korang rasa sangat tak puas minum...haha plez try k!



Saba Resturant Map

CyberJaya

      4800 Suite 0-2, Ground Floor, Block A1, Jalan Perdana,
           CBD Perdana, Cyberjaya, 63000 Selangor.








Dah siap bagi korang tengok map lagi..The food was are awesome and the servis was good and they said the food is Halal and i can see many malays eat here.  I should be careful with Halal certified restaurant from now an sobb eventhough to get certification from jakin takes like forever to wait....hehe..Even alot of malays eat at any particular restautrant,, it does not mean yhe restaurant is halal. We are not sure wheather sure or not...right?...Jom Makan!





Continue Reading No comments

100 Talents Grooming day with Butik Mama.




Peluang terbaik untuk anda yang ingin menjadi model.
Dengan bayaran RM20 sahaja anda boleh memperoleh ilmu teknik solekan, catwalk, photoshoot dan penampilan diri.
Hanya untuk 100 orang pertama sahaja * so cepat bertindak.
Masih ada 20-30 tempat kekosongan.
berminat? emelkan ke 100talent@butikmama.com.my







Continue Reading 2 comments

Butik mama

Assalamualaikum wbt...

Entry ini just untuk review yang menarik tentang butik mama dan amat sesuai untuk wanita yang sangat mementingkan kecantikan tapi still boleh tampil sangat sopan. Aritu aku adalah jugak belek-belek banyak blogshop. Biasalah perempuan, kalau bab nak cantik, menghabiskan duit dengan online blogshop memang tak sah. Aku adalah one of them laa. Memang dah lama berkenan di hati nak try collection dari Butik Mama. Nampak macam cantik bila orang pakai. Model pakai memang la pun cantik.



 Apa yang aku rasa sangat best lah pasal Butik Mama ni sebab design baju, jubah dan hijab diorang sangat berkualiti dan yang paling penting boleh mix and match terus hijab dengan baju yang korang akan pakai nanti...fuhhhh siap boleh dapatkan tips lagi dari staff diorang.


Yang kat bawah ni antara koleksi 2012 dari Butik Mama.




jom shopping dan cuci mata di Butik Mama.




Continue Reading No comments

Wordless Wednesday



Jom vote Like.....just click at the picture tq



Continue Reading No comments

Life is never easy...right?

Assalamualaikum wbt....


cuma ada 3 perkara yang saya nak share

14022012? Valentime? i didn't celebrate valentine. For me, better to go to "SALE" than go buy chocolates. and Shoes as Surprise from boyf is more romantic than dozen of roses and chocolate palace.huahua!

Fuuuh. back to Terengganu again. Bytheway i am so happy, meet my mom, dad, lovely sister and my  lil brother, i stay here only for 1 week then i gotta back to perantauan...huhhh :((

  I already miss my family so so so bad. So many thing i've done, but i told you nothing in this blog, i mean i posted nothing. Seriously i was really happy went i at home because i miss my family sooo and tooo much!.
We talked much,, went shopping together, ate together, we did anything together, but now im alone again here...again and again...oh no i want to cry right now...i miss you :'(
Hope you are were here, i want to hold you one by one right now! oh my tears fall down....sob sob...
i miss u :''( 

I made a quote whwn i was seeing the sky this afternoon. Tinggal di perantauan lagi. Kata orang hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri but im still love my hometown tooo much.
" Bumi tidak pernah berhenti berputar, jadi kenapa kita musti berhenti berjalan? berjalanlah sejauh yang boleh dan jangan risau kerana bumi akan selalu bulat, jadi kamu akan kembali.
So goodbye terengganu and hoollaaa my new place, new room, welcome my new life!
wish me luck, please pray for me.
Jangan bersedih, selagi bumi itu bulat kamu akan kembali! :))
Life's never easy right ?
and sometimes it doesn't run in the same line as we are expecting. but don't give up!
saya sangat mengalukan sokongan pembaca blog saya untuk vote like saya dalam next top model round 3 untuk butik mama....klik sini  untuk tanda sokongan anda.





thank you! keep to love me :)




Continue Reading No comments

Thunder in our heart ~ In my Heart






Apa khabar kamu di sana? 
Masih teringat kepadaku
ku tunggu dirimu
senyumlah untuk hari ini
Hidupmu akan lebih baik
yakinlah.




Continue Reading No comments

im sweet on you ~ In my Heart

How i hate the way he makes me feel 
and how i try to make him leave
i try....
i try....














I choose to Love you, but....
in silence,
in loneliness,
i prefer to leave you because of Allah
because Allah will take care of you better than me :(




Continue Reading 1 comment

Pandora ~ In my Heart

Assalamualaikum wbt....
I know many new people since i have this blog, and many people know me after reading this blog. I'm happy and so grateful for that. It's a beautiful chance when you can inspire many people with your own way. But, sometimes it's really hard to be in this position. cause when everybody's watching you, should you always be perfect? should every single things of yours are perfect ? it teaches me many things. everybody should grow maturer, right ? and im in my process. everybody's in process of being maturer, no matter how old they are. i am only human, and i am still a teenager, i am not a celebrity that have to provide clarification and run from the crowd. im loving myself, and everysingle things in me, good or bad, this is me. and im loving people who loves me :) 
so friend, no matter you are short or tall, fat or skinny, white or dark skin, loving "make up " or not. you are you. what's more beautiful than being ourselves ? 


Life's never easy right ? and sometimes it doesn't run in the same line as we are expecting. but don't give up !
more lovers, more haters. but don't worry... that's life ! :)


Continue Reading No comments

For those who want to understand LOVE

Continue Reading No comments

Nerd glasses

Assalamualaikum wbt....
Let's forget about bold-colored-contact lenses now




Forget about having bigger eyes that simultaneously transform you into a barbie doll or kawaii style babe. Fashion alert now. The Nerd is the new cool. It first started in 1950s and it is now becoming the mainstream and everyone starting to pay more attention to it. 
Nerd look is definitely easy to achieve. Get yourself a pair of plastic frame preferably in black. The thicker the sexier, no? Yes or no? haha.... yes right??


And below are the Hollywood girls who successfully turn nerdy into sexy.





 Alright, I have been wearing contact lenses for years now.
I guess I am giving them a break and start rocking my own selection of nerd glasses.
Personally, I think the stigma associating glasses with nerd is now a long gone story; history.
They are becoming more acceptable. Let's look around now; people can now be seen wearing thick-rimmed and black-plastic-nerdy-glasses. Like everywhere!

And to those who are used to be teased for being a nerd-slow-blur-looking-kid long ago; rise up now. That glasses are the hippest glasses of them all.
tetiba teringat kat sorang doc * anaest Dr.Fahmi....hahaha gelak besar tengok muka dia dengan bigger glasses


 

Don't forget to keep hydrated and wear sunblock while you're outting.It's hot today!



Continue Reading No comments