Doing what you like is freedom, Liking what you do is happiness.

Assalamualaikum wbt...
i am so exhausted...really...haha...i menulis dalam kepenatan tapi sebab sngat tak sabar nak bercerita so aku gagahkan jugak. Macam-macam tempat pergi dua tiga hari ni al maklumlah mud cuti kan... sampai naik fening kepala. even though penat but i'm really have much fun.
Pagi khamis kiteorang berempat dah bergerak pergi seremban,Negeri Sembilan berbekalkan Garmin* GPS....huhu nasib baik En.Garmin ada...dengan tujuan pergi ambik uniform kerja housemate. Yang bestnye sebab rumah taylor diorang ni betul2 bersebelah dengan Stadium paroi....haha i berangan nampak Aidil jap..haha *maaf atas kegatalan terserlah disitu...haha then dah settle kat sini kiteorang bergerak pulak pergi Nilai Nogori sembilan....Fuh En. Garmin bawak kiteorang lalu jalan short lagi cut..sayanggggg En. Garmin. save mase i..hehe....Punya lah penat berjalan bila berjalan dengan bakal pengantin kat sini. Macam-macam dia nak borong. Fuhhhh penat la kaki ni tapi still boleh senyum ikhlas sampai telinga.

Alahai sebuk mengata orang. Padahal diri sendiri pun shopping jugak sebenarnya...haha! berkenan sangat dengat tea set yang ala-ala english style ni. Dan terbayang-bayang nanti bila bagi mama. So terus rembat dan bayar dengan lajunyeee.Tapi apa yang paling best bila lunch dengan diorang nih dengan berbekalkan perut yang lapar lagi dari KL.Memang sangat nikmat ok! dapat pulak laut maut kampung ni memeng laju je la masing-masing makan...* betul ke ayat laut maut tu?

Dah selesai shopping di Nilai kiteorang bergerak pulak pergi Putrajaya * En. Garmin bawak...hehe. Kak U terus call tunang dia sebab kiteorang ni nak sangat tengok mana kak u tinggal after kawin nanti. Sampai-sampai je Tunang kak u dah belikan kiteorang pisang goreng siap dengan tea ais. Memang best la kiteorang menjamu. Laju jer pisang goreng masuk mulut. Kak u cakap minum petang...haha! kak u memamg la suka buat-buat sengal....sayangggg kak u. Makan-makan sambil sembang-sembang, tengok0tengok rumah sewa diorang. then kiteorang plan nak makan nasi arab pulak.... haha makan jer dari tadi kan...kena tukar tajuk entry ni.

So bergerak la kiteorang pergi Cyberjaya semata-mata mengidam nasi arab. Lagi pulak ada yang nak belanja. Lagi lah laju jer kiteorang pergi Cyberjaya. Sampai-sampai terus cari tempat dan order. Order sampai jer masing-masing pandang sesama sendiri...haha konon-konon macam banyak dan tak boleh habis....Lastly habis jer.

Kiteorang pilih makan Kabsa Lamb Kabsa Chicken.
Kabsa is a family of rice dishes that are served mostly in Saudi Arabia — where it is commonly regarded as a national dish — and the other Arab states of the Arabian Gulf. Kabsa, though, is believed to be indigenous to Yemen. In places like Qatar, the United Arab Emirates, Bahrain and Kuwait the dish is popularly known as Majboos or Machboos but is served mostly in the same way.
These dishes are mainly made from a mixture of spices, rice (usually long-grain basmati), meat and vegetables. There are many kinds of Kabsa and each kind has a uniqueness about it.. * Copy and paste from Saba website.

Minum kiteorang pilih hot teh jer. Lupa dah nama teh apa tapi yang bestnye pasal nih ni sebab wangi sangat. sampai aje depan mulut dah boleh bau herbal. Bila masuk mulut rasa teh biasa tapi bila telan jer da bolah rasa aroma herbal. Memang best. Patut cuba. Lagi 1 cara diorang serve pun memang menarik. sama macam tempat lain jugak serve dalam teko dan diorang akan bagi 3 gelas kecik lagi kiut miut sampai korang rasa sangat tak puas minum...haha plez try k!



Saba Resturant Map

CyberJaya

      4800 Suite 0-2, Ground Floor, Block A1, Jalan Perdana,
           CBD Perdana, Cyberjaya, 63000 Selangor.








Dah siap bagi korang tengok map lagi..The food was are awesome and the servis was good and they said the food is Halal and i can see many malays eat here.  I should be careful with Halal certified restaurant from now an sobb eventhough to get certification from jakin takes like forever to wait....hehe..Even alot of malays eat at any particular restautrant,, it does not mean yhe restaurant is halal. We are not sure wheather sure or not...right?...Jom Makan!





Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment