Thursday, March 22, 2012

Lelaki curang miliki IQ rendah

Assalamualaikum wbt 
When you love someone, it doesn't mean that you can be together. 
Or you have to be together. 
This is not about me. I had a conversation with my friends regarding this matter and I just couldnt answer when a question of why we like someone else when we are now with special someone. 
why do you have to like someone else..why? I mean, you should not even be friend with someone else if you know you will fall in love with him

semalam on the way nak pergi makan 
keluar pulak lagu ni
~ ~ ~ ~




 Sesaat kau datang by Ramlah Ran feat Sleeq

Sesaat kau datang
sesaat kau hilang
kemunculan dirimu
penuh misteri
kau mendekat 
kau menjauh
kau tinggalkan diriku
sesudahnya kau membuang 
mencampakkan aku

its not that i don't love you
i just don't want to hurt you
i cant let go of all the good times we share together
i hate to be cold
but i got to go

sungguh kejamnya dirimu
mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
kau hancurkan segala harapan
kau remukkan cinta yang telah kita bina
jika sudah kau mencintai dia putuskan aku dengan baik caranya
walaupun sakit hati ku rasa
sesungguhnya aku tak rela
kerana hatiku masih mencintai
dirimu dengan sepenuh hati
tapi ku ikhlas melepaskanmu 
kerana aku manusia biasa

nothing easy girl
i hope you understand me girl
aint nothing in this world
could never compare to what we had
whats gone

~~~~~~~~

masing-masing betul-betul fokus
diam tanpa kata
bisu
masih tiada kata
then

aisyah : nape semua diam??
amin : malaikat lalu kot...hakhak
saya : senyum ~
masing--masing pandang sesama sendiri
then berderai gelak dalam kereta kalau ada kereta kat sebelah comfirm diorang kutuk kaw2
nasib baik kereta tengah laju
saya : ni lagu sape ek??
aiman : Ramlah ram feat sleeq, lagu baru ni
saya :  patut la macam x pernah dengar...best jgk
nora : best? kenapa? terasa mcm diri sendiri punya lirik kew??
amin : opsss!
saya : sekadar menjeling....malas nak layan
aiman : tapi betul la cakap awk 2....lagu ni memang best..ramai budak2 muda suka kot. artis lame nyanyi lagu rentak baru. siap feat dgn sleeq
nora : lagu lelaki curang ni memang sesuai la dengan girl yang kena tinggal dgn laki sebab girl lain.
kalau korang la kat tempat girl ni apa korang buat?  bercinta bertahun but finally putus tengah jalan sebab perempuan lain. kesian sungguh. 
amin ; kalau tak der iman comfirm meroyan ni.~ gelak
aisyah : depand jugak la saper yang buat hal kalau dah memang lelaki 2 yang buat  hal or perempuan kedua 2 manggatal memang meroyan la kot. tapi kalu diri sendiri yang salah. x der kesan paper kot.
nora : ni citer pasal lelaki buat hal pasal perempuan kedua menggatal dengan dia la mak cik.
aisyah : kalau dah macam 2 lelaki 2 la yang salah. kenapa gatal sangat layan perempuan gatal sedangkan mulut 2 dah berjanji bagai dengan gf sendiri. kan?? so hukum la lelaki 2
amin : mane boleh. dah perempuan 2 yang menggatal. lelaki memang sejak azali pantang digoda. bukan salah lelaki
nora : x kira la saper yang salah tapi kalau korang di tempat perempuan yang dicurang apa tindakan korang?? kau nak buat apa? report polis??
amin : p balai then buat report. dia goda dan rampas bf saya. plez en. polis selamatkan hubungan saya dan lelaki curang 2. walaupun curangnya dia pada saya tapi saya ikhlas sayang dia. nak tipu pun tipu la
~ ~ tergelak~ ~
nora : kau yang diam membisu..kau nk bt apa? nk p balai jgk kew?
saya : haha x kan kot. orang x siuman jer buat keje macam 2. kalau aku..jap2 bg aku pk 2 minit....
*buat muka dapat idea. 
kalau mona fendi boleh kerat orang sampai 14, aku kerat perempuan 2 sampai dah x boleh kerat. kalau dia masuk wad aku memang aku matikan dia. haha. tapi 2 kalau negara aku dah x wujud undang2 la.
redha je la. dah x der jodoh. nak menangis sampai kering air mata pun bukan boleh ubah apa2. what you give you get back. so apa nak takut. kunfayakun. manusia ciptaan allah ni memang x boleh lari sesaat pun dari DIA. buatlah jahat kamu akan dibalas jahat, buat la baik jadi baik la balasan untuk kamu. lagipun kalau yang curang pergi yakin la yang setia sentiasa ada untuk kita. Allah buat sesuatu bersebab.
aisyah : lagipun... sory menyampuk jap..hehe....kalau allah dah catatkan dia untuk kamu, sejauh mana pun dia lari, akhirnya dia akan balik pada kamu jugak. tapi kalau x paham2 je la....kuar umah x blk2 la jawabnye
aiman : tapi x sangka kan ada jugak perempuan yang x boleh nak respect jantina sendiri kalau bab2 jodoh.
nora : kalau tak x der la kes bermadu.
aisyah : 2 dari pihak pasangan, tapi kalau difikir jodoh pasangan hasil kecurangan ni panjang n bawak ke kawin, ko rase ada ke family lelaki yang boleh terima bulat2 macam 2 perempuan macam gini perangai nih?? Kalau abang aku ke sepupu sepapat aku ke yang buat perangai macam jantan ni. memang mind aku dah siap2 cop perempuan ni memang jenis yang tak baik. jangan harap nak berbaik dengan aku.
amin : perempuan memang macam 2. emosional.
nora : bukan nak emosinal. tapi memang betul kan. dengan perangai merampas macam 2, so dia dah tunjukkan salah satu sikap x elok diri sendiri. senang cakap buka aib diri. lagipun aku rasa x bahagia pun hubungan yang terbina atas kesakitan, derita n tangisan orang lain.
aiman : family semua dah berkenan sangat dah dengan calon pertama. tup tup datang pulak calon kedua. bagi aku aku memang susah nak terima. macam nak dapat mak tiri kot. tapi lain lah kalau calaon pertama pun hampeh kan.
amin : apa2 pun yang nak kita buat spatutnye kena bertanya jugak, paling terdekat family la kan. kawin ni soal hidup mati kot.takkan harini kawin tengahari sikit cerai kan. bukan main kawin2. macam berjudi jugak la untung sabut timbul, untung batu tenggelam lah dalam2 sampai dasar. restu keluarga 2 penting. bercinta bagai nak rak, lastly xder restu family. urmmm jawabnye jangan mimpilah ko nak bahagia.
saya : yup, kadang2 perempuan buat sesuatu memang x berfikir jauh. janji dapat. that why la benda2 mcm ni boleh jadi. padahnya pada diri sendiri. mungkin sekarang boleh la bahagia. i miss u, i love u kat fb, ym, tweet bagai then nanti bila dah tua?? takkan nak cerita kehebatan si lelaki curang n si perempuan merampas kot kat cucu-cucu.
amin : tapi yang x boleh blah yang dah tau lelaki 2 dah berpunya still nak ngorat jugak laki 2. aku memang x blh nak hormat langsung perempuan macam ni.
saya : dah jodoh dia dengan lelaki curang. 
masing-masing diam ~ ~ mungkin berfikir sendiri




Like someone is not wrong. 
 dont give hope to anyone if yourself din know whether he is the right person. 
Maybe your boyfriend now will be your husband, but maybe not, there is possibility there btw. 
How about you really like someone, and you just like him, you couldnt stop your heart from loving him, and you marry him, leaving your other half.

So when you like someone is wrong. you have someone, and you love him, you want to marry him, but suddenly one new man came, with just a ticket of friend, and you like him, you start considering, you start to think whether your other half right now is the right person, you start comparing, and maybe you start choosing, and the worst thing is you start thinking of leaving him.
 For me, its wrong, wrong when your other half is a good person and he did nothing bad to you, you leaveeee? and wrong when you just said that the new guy is much more better than the former,
 in term of what?? 
Why now only you realized that your other half is not fit all those things that you want, why only after you met the new guy then only you come out with a statement 'well from the day i know him, he cant do this and that but i just kept quite, he just not the right guy for me' period.

You cant force love, true. But you can control yourself right?  
You love someone, but you already have someone. The best solution is pray, if you are really serious with both guys/ girls and you just cant make a right decision, well heart also matter but you need to think of what are the consequences.:). And the first question you should ask yourself, which I always did to myself in anything, if that happen to me, am I sad, am I happy, will I enjoy myself afterwards thinking of what I've done so badly to someone else?, then only you make a decision.
 If you know your other half like someone, will you be sad? If your other half confused which one to choose, will you feel frustrated/mad/anger/cant take? If you say time will heal, time will cure, but what is the best medicine to cure the broken heart,time?, what is if the time will never exist, will you live happily in someone else tears?If you can, then that is good, you have to move on, yeah right.

Someone said, if you want to marry someone, list down your criteria, use your brain to choose the right one, then only you love him/her with all your heart. Is love necessary to get marry? That is why in Islam, couple is forbidden, because all has been written by Allah who is our jodoh and we just have to wait and doa. 
If you confused, DOA, ask Allah what is the best for you.  If we follow what Allah had said, I dont think conflict of choosing issue will arise and of course we will never ever love the wrong person kan haha, if and only if we use our brain and heart to follow what Allah said. Emm all these, it might happen to me, I am human, we are human, I might do wrong, but I never left anyone for someone else, never but if i did, there must be a very strong reason that even myself couldnt stop it, kadang2 benda ni when it happens, you just dont realized that you are actually did wrong. Cause we always believe in 'follow what your heart says'.

If Allah can show the list of who is our partner, much easier eh, so that we just have to wait for the right time, nayy? Life is not that easy, not that easy. Oke kawan kawan, choose the right person, then love him/her. Sebab tak semestinya orang yang kita sayang ialah orang yang betul. Kan? Jangan tersilap langkah and jangan buat benda yang bukan2 sebelum kahwin sebab tak tentu lagi dia akan jadi pasangan kita. :)














    

2 comments: