Wednesday, April 11, 2012

Melaka


Assalamualaikum wbt....ada sesiapa kat sini orang melaka? untunglah korang :)
saya suka melaka. sebut pasal melaka je...OMG! 
mesti terus teringat terus kat parameswara masa form 4 dulu la berkenalan dengan dia.
Btw ini semua gambar-gambar tahun lepas tapi bila teringin nak pergi jalan-jalan negeri orang terus jer melaka jadi pilihan saya. yes! sebab saya suka asam pedas. yang terbaik just ada di melaka.

 

Kampung kling ye. bukan india, bukan melayu dan bukan juga china :0
ada jugak yang kena saman nanti



  masjid kat tengah-tengah jonker walk. so tak ade alasan tak bolah nak solat. suka sangat masjid ni sangat klasik.



A famosa. Kalau tak kenal makanya comfirm dulu spm sejarah dapat E ngeeee :) 


Buat iklan jom lawat melaka! * tak datang rugi.

 

Memperkenalkan abang emi. my photographer. boleh google cari dia kalau nak fly mana-mana atau nak khidmat photographer. saya dah promote ni. apa lagi 10% 0k?



Cantik view ni kan? rasa macam pengacara nona pun ada jugak. Hye saya Nurul Syuhada Nurul Ain :) aka Aidazura Sadzi Zee



 Close up!.....kantoi la
Nampak x gold people kat belakang?



 Jom naik beca! yang bestnye kat melaka ni sebab ni la daya penarik utama. korang boleh pusing-pusing melaka dengan naik beca. syok habis.


 

Kereta Tunku Abdul Rahman


Comel? :)


Jumpa kereta ni kat jonker Walk. Stylo kot



Hidung penyet sebab spec


Jo sama-sama jerit....I love Melaka!


unik!


Rumah- rumah kedai sepanjang jonker Walk. Semua saya suka. klasik dan kretif.


 54 56




Kedai hijau putih



Adik-adik ni seronok betul bila disuruh posing ;) comel






sebelum balik boleh try makan seefood!
it's only early of the year 2011 and thus my second time going to melaka. i just love it there coz it's just different and fun! different in a sense that it's not as busy as KL, not congested, so cultural and colourful, never boring, and cendol dia best. hehe! though, i miss ipoh's cendol very much.. and nasi.. roti bakar..
rasa macam nak gi ipoh lak!! 
thank you to those yang tolong kami tangkap gambar, and thank you to those yang tegur =D
korang awesome!!
may we meet again Melaka!!
masyAllah. tengah-tengah saya update ni terasa macam goyang dan pening. then saya try contact my best friend. Dia tangah shopping dan cakap tak ada rasa apa-apa. tengok tv dan....



Berlaku tsunami diSamudera Hindia seperti India, Sri Lanka, Australia, Myanmar, Thailand, Maladewa, Malaysia, dan Madagaskar.PTWC meramalkan, jika terjadi tsunami, maka gelombang itu dijangkan tiba pada pukul 16.21 di Simeulue, pukul 16.31 di Banda Aceh, pukul 17.17 di Padang, Sumatera Barat, dan pukul 17.38 di Bengkulu.




Ya Allah please keep us safe...amin


2 comments:

  1. oh. melaka is my second home.
    isnin balik melaka. utem dihatiku! hehehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglaaaaa
      da la blh mkn sedap ari2
      da la tmpt cantik
      :)

      Delete