Look of the day

Assalamualaikum wbt..

Selamat datang bulan penuh keberkatan dan keampunan. Esok ah masuk bulan baru islam. Alhamdullilah sempat merasa bulan rejab tahun ni tahun depan belum tentu lagi kan. jadi jom perbanyakkan amalan sebelum masuk bulan ramadan. Untuk wanita yang belum ganti puasa boleh la ambik keberkatan bulan rejab ni untuk kuatkan amalan ganti puasa. Ingatan untuk diri sendiri jugak. ada yang nak berpuasa esok. Jom tambah saham akhirat.

Dari Abi Hurairah berkata ; Rasulullah Salallahu ‘Alaihi wassalama bersabda ; “ Barang siapa puasa pada tanggal 27 Rajab Allah mencatatnya sebagaimana orang puasa 60 bulan”.
Dan ada awal hari bulan Rajab malaikat jibril turun kepada Nabi dengan risalah untuk isra’ bersama Nabi. Nabi bersabda “Ingat bulan Rajab adalah bulannya Allah, barang siapa puasa sehari dibulan Rajab dengan iman dan keikhlasan, maka akan mendapatkan keridhoan-Nya.”(Al-Hadits)

Barang siapa membaca
رَبِّ اغْفِرْ لي وَارْحَمَنِْي ُوتُبْ عَلَيَّ ٧٠ ×
Setiap ba’da isya’ malam bulan Rajab, maka tidak akan tersentuh kulitnya oleh api neraka (Al-Hadits)

Barang siapa membaca
أحْمَدُ رَسُولُ الله محمّدُ رَسُولُ الله ٣٥×

Dibaca diantara dua khutbah hari Jum’at Akhir bulan Rojab, maka
dimudahkan rizqinya dan dicukupi segala kebutuhanya (Qaul Ulama’)



Maaf kualiti gambar yaang kureng sebab saya curi kat fb je pun.


 Announcement.....announcement....diulang lagi announcement untuk yang suka jalan-jalan macam saya. ada berita baik untuk kita semua...ngeh..ngeh. Pagi tadi sebelum pergi kerja saja lah google air asia ni. Kot-kot la kan ada promotion yang best yang boleh buat saya terbang tinggi. so you know what? kata hati saya memang sentiasa berkata-kata dengan benar. Tiada yang tak benar melainkan yang benar-benar belaka. Air asia buat promotion 21 may nanti. Fly to over 77 destinationsas low as RM29. yup tak tipu nih. saya pun tengah excited ni, terseynyum je dari tadi. jangan tak percaya dengan rm29 pun dah boleh fly. Banyak untung woow. so cepat-cepat cekedout bak kata lisa surihani dalam iklan Digi tu an. so cepat-cepat book tau. Tetiba rase macam teringin shopping kat bandung lagi LOL.



See....wooo bulatkan mata anda. Booking period: 21 May 2012 Travel Period: 4th September – 15th November 2012. So what are you waiting for? Hurry up and book now. Untuk siapa bercita-cita nak pergi honeymoon maybe boleh la book sekarang. Tak kan tak jealous tengok diorang ni pergi honeymoon. Jadi saya hidangkan untuk korang semua dengan gambar-gambar Lisa & Yusri, Scha & Awal dan Rina salleh GM3. Comel je kan diorang kan?

 

Nak macam ni jugak..boleh tak? mintak sambil hentak-hentak kaki ni..plezzz  > ' ' <


Ok!!! tutup cerita diatas dan kita buka cerita baru. hehe  >" " <
Nak dijadikan cerita cuti dua hari minggu ni saya sempat keluar dengan kawan-kawan kat tempat kerja. Seronok jugak la layan kepala dioranng ni. Makan-makan, minum-minum *yang halal je , then sempat la pulak main macam kanak-kanak riang. Dah lama sangat tak keluar bagai sebuah keluarga bahagia macam ni. iyela nak buat macam mana keluarga jauh kat terengganu. adoyai nasiblah. kalau ikutkan hati nak aje saya hangkut semua family ikut mana saya tinggal. untungnya mereka yang tinggal dengan family.




Dalam bulan ini alhamdullilah saya rasa lebih dihargai, bukan semata-mata disebabkan bulan kelahiran saya. tapi saya harap saya akan terus dihargai. Apa yang saya perasan keluarga, kawan-kawan, sahabat banyak bertanya khabar saya bulan ni even birthday saya dah lepas. terima kasih sangat-sangat. Doa dan semangat korang lah yang buat saya terus kuat. Dan dalam bulan ini jugak saya ada terima 2 email dan private massage yang bertanya keadaan dan hari-hari saya di sini. 

Alhamdullilah. saya masih kuat biarpun kadang-kadang hakikatnya saya macam orang yang hipokrit, senyum dalam tangisan tak ubah macam orang yang makan aiskrim dalam hujan pun ada. boleh bayangkan? tapi secara kesimpulannya saya semakin kuat sebab saya yakin ramai yang bersama saya dan saya ada Allah untuk mengadu dan dia bakal mendengar setiap rasa sedih yang saya katakan. Alhamdulilah

just a recap of what I've been through during last week :)

 
1. my MILO 3 in 1 yang amat memudahkan hari-hari saya.   2. Nine west present from my sayangness
3. invitation for meeting *tapi  tak pergi sebab dah ada janji dengan ex-roommate kesayangan.  4. Losyen cocco Glow from vaseline yang berbau memikat hati bagai makan lolipop  5. Fesyen when hang out with girlfriend.   6. Nice view from my room.  7. someone hot there   8. Fall in love with my new perfume Little white dress  9. Manisnya cinta peneman dikala sunyi sambil masukkan yogurt dalam mulut.  10. Flower  11. Tabungan dan McD dikala atm menunjukkan angka rm**.** tak pandai-pandai berjimat.  
11. itu muka nila buat entry di blog.
 




LIVE YOUR LIFE
Find your light
Don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more
Live if you really want to

All my life I’ve been looking for something amazing
It’s almost like I’ve been stargazing
The sky is right above me
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself cause you don’t have to

(Chorus)

All my life my dreams just seemed so far away
And now it’s like they’re here to stay
I hold it close to me
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself cause you don’t have to

(Chorus) x2


Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

1 comment: