Ramadan kareem

Assalamualaikum wbt...
We need Ramadan because it is time for us to change and become something better than we are now.



Great food, great company, great moments. I've survived my first and second day of Ramadhan, and it was definitely a happy day for me. Alhamdulillah. Looking forward for more in coming days in the future :)




I hope it is still not too late for me to wish Ramadhan Mubarak to all, and let's us grab the chance to stock up truckloads of good deeds  for ourselves since the feast is already here! Cheers for the chances He granted for us to get closer to Him hence the reward of Jannah promised. InsyaAllah all is well. Goodluck! ;)



Jazakallah...


Continue Reading No comments

Something

Assalamualakum WBT
Oh my! I’ve missed blogging. I have so many things to write but I just couldn’t find the time and now, it’s all slipped my mind...teheee. so the solution is saya buat satu entry dan ceritakan saja apa yang teringat..boleh?

Alhamdullilah my sister getting better now.  Sempat jugak saya balik dan jaga dia dalam pantang. Kiranya macam menyelam sambil minum air. Balik kampung dan menjaga orang tersayang. Rasa lega sangat bila dapat tengok sendiri keadaan dia sekarang. so for my sister, be strong. i know u will, insyaAllah if Allah permits, one day soon there will be another time again for the baby and have a good rest. Allah maha kuasa.

Jumaat lepas ada majlis di tempat kerja. Majlis doa selamat sempena sambutan bulan ramadan dan untuk keberkatan tempat baru. Ada bacaan yassin dan solat hajat jugak. dah lama rasenya tak merasa majlis-majlis macam ni. tiba-tiba teringin nak ada kat kampung sebab biasanya majlis-majlis macam ni selalu diorang buat kat kampung.



 

nice to be together again

so next nak ucapkan terima kasih untuk kak mastura sebab pergi jauh-jauh pun still teringatkan saya. dia belikan saya ni di vietnam.



simple tapi saya hargai sebab ini tanda ingatan. so she said  " to all ajk icu night, tq for making icu night come true...from president icu

Sebelum balik kampung last weeken saya sempat shopping online. tapi hurmmmmm!!!!!
Banyak betul masalah kalau beli online ni. firts masalah masa nak buat atm transfer ke akaun owner, resit tak keluar and langsung tak ada warning sebelum saya transferkan duit ke akaun owner macam selalu. Dah risau sangat tau!. then saya try buat mini statement bank tapi sungguh menyedihan bila langsung tiada statement yang saya dah buat transfer ke akaun lain...tapi total balance berkurang. ishhhhh dugaan betul.

tapi nak ke taknak kena jugak inform owner so bagitahu je la. nasib menyebelahi bila duit yang saya transferka dah masuk akaun dia lepas dua tiga kali check...hurmmm!




Then bila saya dah berusaha sampai macam tu. sampai sanggup keluar untuk dapatkan mini statement keesokannya tapi fail jugak.....tahu tak apa yang jadi???? Bila barang dah sampai, sangat  #@%$^%&* nak marahh sebab owner cakap size fits S-M tapi sangat sedih bila saya pakai nampak macam giant. macam saiz L-XL..sangat sedih!sob...sob tak tahu apa nak buat dengan baju ni sekarang. Let go? kalau korang nak please email saya. saya bagi harga murah-murah je. so next time beringat dulu sebelum beli secara online.Bukan semua orang boleh dipercayai kan??



ini Tiara kurung yang saya maksudkan. sangat cantik kan? tapi saya saya terlalu slim dan rendah untuk dia. hekhek. sesiap yang berminat boleh email saya aidazurasadzi@gmail.com. Material shiffon dan skirt tu soft satin, black+white, Dress  (Length:107cm,Bust:51cm, Waist:47cm) Skirt (Length:101cm,Waist:32cm elastic)


Sebelum balik kampung jumaat lepas sempat jugak makan dan hang out pergi i-city. Just jalan-jalan, cuci mata and snap gambar then balik. hati masa tu still risaukan my sister...hurmmm OMG!







 



i wore Thepoplook and i like wearing flats now  <3


Came back for work and found this!!! birthday present addressed to AIDAZURA....OMG! again


IT’S SO BIG I WANNA FAINT!!!!!

Apa yang paling best masa balik kampung lepas. My mum kemaskan rumah. susun elok-elok, letak pada tempat yang sepatutnya, hapuskan baju-baju yang berlonggok dan menyakitkan mata. so next kiteorang plan untuk beli  bedroom  set untuk bilik saya. Then nanti kalau ada orang luar or family sendiri nak tumpang duduk rumah tak ada la kalut nak mengemas. Selesai satu masalah dan apa yang best untuk saya sendiri sebab sebelum balik lagi my Mum dah bagitahu siap-siap ada something untuk saya. nak tahu tak apa yang my mum maksudkan? kalau nak tahu kita jumpa lagi untuk next entry sebab saya dah penat sangat. Gambar bawah ni ada kaitan jugak untuk next entry.




Dah lama sangat matlutfi tak buat video baru kan? lama sangat sampai muncul-muncul je rambut dah panjang. lAMPU TANDAS ROSAK.....alamak!!!!! apakah????  so jom layan!



before i forget.....selamat menyambut ramadan





Continue Reading 1 comment

Now feel upset

Assalamualaikum wbt..and selamat malam
I did a Selamat Pagi recently, it’s only fair to do a Selamat Malam post! Hahaha. Anyway, I’m still up, just finished some work. And I thought it’s been a while since I’ve written a post about ME. I mean, sorry for the narcissism. I blog about my day, funny things that happened bla bla, but I miss those days when I had time and luxury to write about how I feel today.
So, today…I feel…TIRED AND SAD.


*bites nail*


Continue Reading 1 comment

BarakAllahu lakuma wabaraka 'alaikuma wajama'a baina kuma bilkhair

Assalamualaikum wbt and Hello

 Whats up? sihat ke? saya alhamdullilah sentiasa sihat dan ceria. alhamdullilah :) today is sunday, and again i'm enjoying my weekend alone here. bangun pagi, basuh baju, jemur baju, make a cup of tea, toast 2 bread and ate it with butter and sugar *favourite*, online, checking email, sapu sampah and yeah same routine every week. oh mandi? not yet huehuehuehe :p its too cold today and i don't feel like taking a bath yet. lepas update blog ni kot....hekhek boleh kan? tapi saya still bangun awal kan. orang tua cakap lepas subuh tak elok sambung tidur nanti rezeki tak masuk. so jom buka tingkap luas-luas bagi rezeki masuk...ngeee

 




FB, Tweet, blog semua page ada cerita cinta diorang sekarang btw "I pray and wish happiness for both of you on your wedding day; I hope you are the ones from the story that says - Happily Ever After" :)  Irine Nadia & amirul dan juga pasangan Irma Hasmie & Redza syah Azmeer congratulations.

Ok tutup cerita kahwin. ini pun cerita semalam jugak. Semalam kak tura *president icu tanya nak join ke Steamboat dengan budak-budak icu dekat cheras? saya jawab cakap tengok dulu laa kak..sebenarnya peratusan nak pergi just 30% je.hekhekhek  sebab apa? sebab best friend saya takder 2 miggu sebab pergi induksi so tak kan nak pergi tanpa dia. saya dah terbiasa la berkepit dengan dia. rasa pelik pulak kalau keluar tanpa dia kan? 

So lepas fikir punya fikir. ok la saya join. Sebab kesian diorang dah pujuk-pujuk. tak sampai hati pulak nak cakap hakikat yang sebenar. After magrib bersiap dan kiteorang konvoi ramai-ramai dalam 5 kereta pergi  QThai cheras. tapi disebabkan jammed after 45minute baru la sampai. Fuhhhhh! sangkut tapi bagus jugak  at least kerana tersangkut tu la saya rasa lapar teramat pulak. Masa kiteorang sampai dah ada ramai yang datang dengan family dah sampai dulu. So ini ajelah gambar-gambar yang sempat diambil.


Meja kiteorang yang tak ada grill. hurmmm sedih sebab saya lagi suka grill dari steam. Tapi tak per tak allergic pun :) yang paling kiri tu president kiteorang dan orang kuat MCIS Zurich jugak.


Icu team and Family. Semua comel-comel belaka


 Tengokdiorang  meng-grill dengan senang hati. tak aci!


 Bila dah tak boleh nak telan semua seafood kat depan mata. Disebabkan konsepnye eat all you can so jalan-jalan la tengok apa lagi yang boleh dimakan...hekhek. nasib baik jumpa aiskrim tu. 




Aina, MLT staff ICU yang sangat rugi malam tu. tahu kenapa?? dia tak suka seafood. sangat rugi kan. then itu MLT jugak a'an, badan kurus tapi makan lagi banyak dari saya. Temuknyeeer saya!


 ini lah buktinya.



Restauran Sri Q Thai
Lot 30632, Jalan Tun Perak 5, Taman Tun Perak, Kuala Lumpur, Cheras
Tel: 03-9105 5080 (for reservation)Operating Hours:
Mon-Sun: 5pm - 1am
  • Place: Restaurant
  • Cuisine: Thai
  • Serving: Main Dishes / Course, Seafood
All our food are served HALAL. :)
untuk Map direction tekan sini

28

Continue Reading 6 comments