Entry raya 2012 part 2













Assalamualaikum....happy Friday and happy nasional day semua :) selamat pengantin baru and selamat bertunang untuk yang memilih tarikh cantik 31 ogos 2012.

kawan saya, fajar bertunang sehari sebelum raya 6 lepas. Allhamdullilah saya sempat jugak datang sebab kiteorang dapat balik kampung sama-sama. :)

Hakikat cinta itu sangat indah, jadi saya serahkan semua pada Dia yang teragung untuk ketentuan yang sepatutnya dengan iringan doa agar yang terbaik tercipta untuk saya <3 br="br">




Continue Reading No comments

Entry beraya 2012 part 1

Assalamualaikum wbt...

Entry beraya part 1....orang lain dah update part raya ni dah sampai 3,4,5 part tapi saya baru terhegeh-hegeh nak update...teheee :) almaklumlah....saya bukan orang terpilih yang dapat beraya dengan family tambah dengan dapat bersama dengan orang-orang tersayang. untunglah korang!



Ini suasana malam raya untuk orang yang terpaksa menyumbang bakti untuk masyarakat macam saya..hukhuk :( Lokasi: A&W jalan TAR. waktu: iftar. tujuan: Last minute Shopping.



Juadah berbuka untuk last day puasa :)



 Favorite :)


  
2 minit selepas order "cantik, menarik, da bomb"


  
30 minit selepas order. tinggal lagi 15 sebelum waktu berbuka. "tak lalu dah nak makan"




Ini pulak suasana kelam dan kabutnya orang yang dah seminggu beraya dengan patient baru dapat balik kampung. Handbag tu kalau boleh saya nak muatkan semua barang sebab kalau boleh nak bawak balik semua baju sebab ingat dapat cuti panjang....tapi apakan daya daya cuti 4 hari jer.



Ini suasana Breakfast sebelum balik kampung.lepak McD, makan, reading, on9 and sleep.



Dan ini dia kuih raya pertama yang berjaya masuk ke perut di pagi raya. Adoyai sedih. then bila sampai ward alhamdullilah semua orang bawak makanan. btw nak ucapkan tq so much untuk semua akak-akak, adik-adik dan abang-abang yang sediakan juadah raya. :0




Continue Reading No comments

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

Assalamualaikum wbt

Hello Angels. Happy Eid Mubarak!. Wow, how the time flies so fast. Soon we are going to celebrate Hari raya. So Speaking of Eid, have you ladies sorted out your Eid outfits yet?



My baju raya ♥ :) . Tak tahu raya ke berapa baru dapat tersarung kat badan  :0 Dressing up can be affected by your mood or the other way around, your mood being affected by the way you dress up.




Haha ignore my silly ugly face, was too excited actually hehe. 


i would like to take this opportunity to wish all my family member, relatives, friend, and readers a very happy Eid Mubarak. i'm sorry for all thing that i've done wrong all this while. I'm sorry if my reaction has hurt you.I am truly sorry for that. Trust me im just a normal human being that will never get escaped from doing mistakes. Again, i am verrrrry sorry, ikhlas ni :')

So raya for this year, after seminggu baru dapat balik kampung. biasala bertugas untuk negara. Tapi insyAllah lepas kerja esok mungkin terus bertolak terus ke Ipoh. Beraya di sana dan keesokan akan balik bekerja lagi. More pictures and raya update soon. Kalau.rajin.lah.ha.ha.ha :P

Korang dah tengok belum iklan dari Kementerian kesihatan?? saya pun Baru je tengok tadi. Betullah bagai apa yang dikata dan itu lah sebenarnya hakikat kejadian di hari raya bagi yang perlu berkhidmat untuk masyarakat. Jadi sama-sama kita hargai jaga mereka ok??






Minnal Aidil Wal Faizin, Happy Eid Mubarak to all my muslim brother and sisters who's celebrating it all over the world! Have a nice one ♥


p/s: and last is hope u know that i love to collect angpow...

Continue Reading No comments

Sahur terakhir Ramadan 2012



Alhamdullilah...sahur terakhir ramadan untuk tahun ini....insyAllah Allah panjangkan umur untuk ramadan akan datang  :)






Continue Reading No comments

Fatin Liyana dalam Minaztv@youtube


Assalamualaikum WBT..

Happy Friday !. Its 29 Ramadhan already. Wow, how the time flies so fast. Rasa sangat sedih nak tinggalkan ramadan kan?? Bagi rakan-rakan blogger, jika korang seorang blogger tegar korang sure kenal gadis blogger yang satu ini..kalau korang tak tegar pun, korang mesti kenal punyalah..orang cantik mestilah famos amos ye dak?


Memperkenalkan gadis femes Fatin Liyana Asri




♥ Fatin Liyana Binti Asri adalah seorang blogger popular di Malaysia
♥ pemilik kepada blog honeykoyuki.blogspot.com.
♥ Blog itu dimulakan pada Januari 2009 bertujuan mengabadikan kenangan pahit manisnya sepanjang
    berada Indonesia.

♥ FL juga turut popular di carian google apabila nama Fatin Liyana tersenarai di ranking ke-6 dalam ketegori Fastest Rising People iaitu manusia yang paling dicari di Malaysia pada tahun 2011, Carian kata kunci ‘Fatin Liyana’ berada pada tangga keenam selepas carian Bruno Mars, Hana Tajima, Cikgu Shida, Avril Lavigne dan Anwar Ibrahim. kelasss kau FL

♥ FL merupakan pelajar perubatan di Universiti Padjadjaran di Bandung. Universiti Indonesia itu menawarkan pengajian ijazah berkembar dengan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). 

♥ FL yang gemar berkongsi tip kecantikan dan gaya hidup, sebelum ini blognya hanya dibaca rakan-rakan terdekat.

♥Dicemuh Namun segalanya berubah pada awal tahun lalu selepas Fatin menulis mengenai cara pemakaian tudung. Akibat kurang melakukan kajian tentang pemakaian tudung, tulisan berkenaan telah mencetuskan kontroversi. Dia dicemuh sebagai tidak sensitif terhadap agama gara-gara cara pemakaian tudung yang dipaparkan dalam blog itu dikatakan tidak mengikut kaedah Islam yang sebenar. Sejak episod pahit itu, nama Fatin Liyana semakin menjadi sebutan manakala laman blognya terus popular sehingga hari ini.

♥ Pernah memperoleh pendapatan sebanyak RM2,500 sebulan daripada laman blog tersebut.
Berbicara mengenai gaya penulisan blog, gadis manis ini lebih selesa menggunakan ayat-ayat yang mudah difahami tetapi pada masa yang sama mengelakkan singkatan perkataan. Hakikatnya, Fatin yang

♥ Sedang menjalani latihan praktikal di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di Cheras, Kuala Lumpur begitu mencintai bidang perubatan. ”Impian saya adalah untuk menjadi seorang yang boleh menyumbang sekurang-kurangnya kepada ibu bapa sendiri.

♥ berjaya mengumpul hampir lebih 40,000 orang pengikut atau “follower” di laman blog personalnya itu

♥ Memenangi BEST CELEBRITY BLOG dalam World Blogger & Social Media Awards 2012 menewaskan Hanis Zalikha dan yuna zarai pada tahun ini. Terbaik!!






istimewa untuk peminat--peminat FL.. minaztv2youtube bagi korang bonus ni. so enjoice!!!!










Continue Reading No comments

i Have craving for.... :))

Assalamualaikum wbt..
Lumrah duniawi, wanita dan shopping memang tak dapat dipisahkan..setuju?? Kalau keluar dengan tujuan untuk window shopping je pun tapi finally selalu sangat "terbeli" benda-benda yang tak plan nak beli langsung...yup langsung. Yang paling best lagi bulan puasa pun sama jugak nasfu nak bershopping tu lagi datang membuak-buak. So nak salahkan siapa? *syaitan dah kena ikat bulan-bulan puasa ni....haha :))

Kalau dapat yang betul-betul kena dengan citarasa alhamdullilah. Taaaaaaaaapi kalau terkena sebab salah pilih colour ke design ke or saiz ke..dah timbul rasa bersalah kan. Lepas tu timbul la pulak rasa menyesal tak sudah sebab tak servey awal-awal.

Saya dah banyak kali terkena macam ni...hurmmmm :( salah diri sendiri. Jadi untuk shopping raya tahun ni ingatan untuk diri sendiri " sila beli apa yang anda betul-betul suka sahaja". Saya memang plan nak beli handbag. Jadi bermula la aktiviti mengoggle apa yang dicari. cari punya cari dan pilih punya pilih. Finallyyyyyyyy! saya rasa saya betul-betul dah jatuh cinta dengan Fossil dan Sembonia sahaja.











Then bila dah tengok banyak sangat design, nak pilih mana satu yang terbaik pun masalah jugak. Rasa semua cantik menarik da bomb. Adoyai!
Alamak tak kan nak beli dua-dua kot. Nk kena mintak tolong orang sekeliling jugak la macam ni. :0



Perkataan ‘Nuzul’ bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran. Selamat hari nuzul Quran dan selamat menyambut 17 Ramadan.





Continue Reading 1 comment

homesick again and again!



Assalamualaikum..
wholaaa ! happy sunday everyone. and have a nice ogos and happy ramadan too. hope everything's gonna be better better and better in this month, new month new spirit ! amiin :)
are you missing home ? of course i do, and i always do ... you know?
Let me go home. i am just too far, from where you are, i wanna come home..*homesick hurmmmm:((

i miss you ma..
i miss you pa..
i miss you sister..
i miss you brother 
more than you can imagine, but dont worry...
im okay
and i always be okay
for you all
i hope...
and i alway hope...
that you're more okay...
for me..
i beg
i Love you, Always
I hope one day, i have more time to be happy always :)



p/s; In my bonda’s ketiak, the most comfortable place in the world :0


Continue Reading No comments

Sharing is Caring

Assalamualaikum WBT

Pejam celik pejam celik Alhamdullilah dah masuk 2 minggu kita berpuasa so it means 2 weeks left for ramadan. How time flies kan? So how has your Ramadhan been so far? Well Ramadhan kali ini sangat best sebab i have more time for myself, my career and most importantly untuk ke surau for terawih. Disebabkan memang dari awal lagi dah dapat tahu saya memang tak dapat balik raya untuk tahun ni so saya tak beria sangat buat preparation untuk raya. InsyAllah raya ke5 baru dapat beraya di kampung  :( sedihhh

 


For those yang tak dapat beraya di kampung macam saya dan yang paling penting terpaksa berkhidmat semasa raya nanti jangan sedih-sedih, nasib kita sama sahaja. yang penting bonda saya cakap kena ikhlaskan hati sebab kerja pun satu ibadah. Jadi untuk mengurangkan rasa sedih tak dapat beraya di kampung tahun ni saya ceriakan sambutan ramadan.Ceriakan macam mana??? that why tajuk entry sharing is caring sebab saya nak share promotion sepanjang bulan ramadan.




 for more information www.secretrecipe.com.my. Untuk sesiapa peminat fanatic SR ni takkan la dalam bulan puasa ni korang makan SR tak cecah RM30 kan? so why not kalau korang try contest ni.Tuah ayam nampak di kaki tapi kalau tuah anda?? Antara promotion untuk fast food lain tengok la bawah.








So jangan takut kalau keluar shopping mana-mana tau. Takut nak kena keluar belanja banyak sebab takut makanan mahal ke, susah nak dapat makanan sebelum waktu berbuka ke. Sekali sekala dapat makan di luar sambil shopping barang untuk raya adalah satu nikmat jugak tau. Akhir sekali special untuk penggemar Baskin Robbins dan sempena sukan olympic



Baskin-Robbins has promised free ice cream to celebrate the success on August 8th at all 61 its outlets nationwide from 8pm til 10 pm.The ice cream treat is one of the 'Dreams of Gold' inniative from Baskin-Robbins through Media Prima Berhad's special programe for the 2012 Olympics.To claim your free treat just head on to any Baskin-Robbins outlet and choose from the 31 flavours available.A total of 30 Malaysian athletes were sent to compete at the London Olympics.Only the badminton and cycling teams remain in contention for medals.



so i guess that's it for now. tq for reading this entry and may Allah bless u! happy ramadan kareem.


Continue Reading No comments