Fatin Liyana dalam Minaztv@youtube


Assalamualaikum WBT..

Happy Friday !. Its 29 Ramadhan already. Wow, how the time flies so fast. Rasa sangat sedih nak tinggalkan ramadan kan?? Bagi rakan-rakan blogger, jika korang seorang blogger tegar korang sure kenal gadis blogger yang satu ini..kalau korang tak tegar pun, korang mesti kenal punyalah..orang cantik mestilah famos amos ye dak?


Memperkenalkan gadis femes Fatin Liyana Asri




♥ Fatin Liyana Binti Asri adalah seorang blogger popular di Malaysia
♥ pemilik kepada blog honeykoyuki.blogspot.com.
♥ Blog itu dimulakan pada Januari 2009 bertujuan mengabadikan kenangan pahit manisnya sepanjang
    berada Indonesia.

♥ FL juga turut popular di carian google apabila nama Fatin Liyana tersenarai di ranking ke-6 dalam ketegori Fastest Rising People iaitu manusia yang paling dicari di Malaysia pada tahun 2011, Carian kata kunci ‘Fatin Liyana’ berada pada tangga keenam selepas carian Bruno Mars, Hana Tajima, Cikgu Shida, Avril Lavigne dan Anwar Ibrahim. kelasss kau FL

♥ FL merupakan pelajar perubatan di Universiti Padjadjaran di Bandung. Universiti Indonesia itu menawarkan pengajian ijazah berkembar dengan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). 

♥ FL yang gemar berkongsi tip kecantikan dan gaya hidup, sebelum ini blognya hanya dibaca rakan-rakan terdekat.

♥Dicemuh Namun segalanya berubah pada awal tahun lalu selepas Fatin menulis mengenai cara pemakaian tudung. Akibat kurang melakukan kajian tentang pemakaian tudung, tulisan berkenaan telah mencetuskan kontroversi. Dia dicemuh sebagai tidak sensitif terhadap agama gara-gara cara pemakaian tudung yang dipaparkan dalam blog itu dikatakan tidak mengikut kaedah Islam yang sebenar. Sejak episod pahit itu, nama Fatin Liyana semakin menjadi sebutan manakala laman blognya terus popular sehingga hari ini.

♥ Pernah memperoleh pendapatan sebanyak RM2,500 sebulan daripada laman blog tersebut.
Berbicara mengenai gaya penulisan blog, gadis manis ini lebih selesa menggunakan ayat-ayat yang mudah difahami tetapi pada masa yang sama mengelakkan singkatan perkataan. Hakikatnya, Fatin yang

♥ Sedang menjalani latihan praktikal di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di Cheras, Kuala Lumpur begitu mencintai bidang perubatan. ”Impian saya adalah untuk menjadi seorang yang boleh menyumbang sekurang-kurangnya kepada ibu bapa sendiri.

♥ berjaya mengumpul hampir lebih 40,000 orang pengikut atau “follower” di laman blog personalnya itu

♥ Memenangi BEST CELEBRITY BLOG dalam World Blogger & Social Media Awards 2012 menewaskan Hanis Zalikha dan yuna zarai pada tahun ini. Terbaik!!






istimewa untuk peminat--peminat FL.. minaztv2youtube bagi korang bonus ni. so enjoice!!!!










Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment