Thursday, November 15, 2012

Galactic Laser With ICU team

Assalamualaikum WBT..

Due to continuous strong support from my friend, finally saya update jugak. Followers di Instagram dan Fb mungkin dah dapat bau sikit-sikit. Untuk korang yang dulu bercita-cita nak jadi askar ke polis ke maritim malaysia ke memang sesuai sangat kalau anda baca entry kali ni. Yang suka main game tembak-tembak tu lagi sesuai. Musim-musim hujan ni nak pergi jogging pun macam tak dapat jer kan?? so apa lagi terpaksa la cari aktiviti indoor yang best. 

Pernah dengar tentang galactic laser? Jujur saya sendiri memang tak pernah dengar lagsung pun...so sad :(

Kak Arm: Aida esok nak join laser battle x? kul 6 kat mid valley
Aida (me): tak pandai main :(...ramai ke join? kalau ramai yg join boleh la sebab memang free jer esok.
Kak Arm: Ramai yang join. Budak junior join jugak!.
Aida (me): orait. kira jadi!

Nak join dengan tak nak join masa tu sebenarnye 50% - 50%.  Adoyai takkan nak cakap tak nak join pulak kan sebab tak tahu main langsung. So petang tu try search battlee laser kat youtube. Then saya jumpa ni. At least saya ada idea macam mana permainan tu kan??


 




Lepas tengok je terus minat nak main. So keesokkannya, pukul 5 petang kiteorang dah berkumpul di mid Valley sebab kalau boleh nak start game at 6pm. Tapi biasa lah janji melayu selalu je berubah-ubah. at 7pm baru dapat berkumpul semua.


Sambil menunggu ketibaan staff yang lain, sambil bersembang sambil bergambar jugak


Galactic laser at 3rd floor mid Valley..yang sebelah ped world dan celebrity fitness tau bukan dekat food court tu.

ruang 1st floor..macam kaunter pertanyaan jer dekat sini. naik 2nd floor baru lah "warhhhh saya di dunia power rangers"


Naik je ke atas korang akan nampak banyak logo-logo ala macam dunia power rangers -_- teruja tak??
 

 Dah cakap teruja. Jom lah posing dengan logo yang awesome ni.


 Lepas dah redah lorong-lorong yang ala-ala dalam dunia fantasi then kiteorang sampai sini. Ada cafe, tempat menunggu dan kaunter.



 Kata sepakat dicapai


resit untuk 14 players..kebetulan kiteorang main hari weekday so diorang offer main 3 game dengan bayaran RM35. Bayar untuk 2 game dan dapat 1 free game. Berbaloi.

Price Rates

Members Peak (Saturday, Sunday & Public Holidays) Off Peak (Monday to Friday)
1 Mission RM23 RM18
2 Missions RM39 RM31
3 Missions RM48 RM40
Non-Members Peak (Saturday, Sunday & Public Holidays) Off Peak (Monday to Friday)
1 Mission RM25 RM20
2 Missions RM45 RM35
3 Missions RM55 RM45


 Dah settle bab bayaran. then kena dengar taklimat kalau tak macam mana nak main kan dah la baru first time main. time ni korang boleh tanya macam-macam.



Then after taklimat, kiteorang kena decides sama ada nak main secara individu atau group. so kiteorang decide 1st & 3rd game individu dan 2nd game try main dalam group. jangan risau sebab laser ada banyak warna untuk menunjukkan korang satu group. so jangan salah attack pulak.


Dah faham dengan syarat dan cara permainan, boleh la laju-laju beratur dan pilih nama pada baju ada macam-macam nama yang awesome habis! Jangan excited sangat sampai pakai baju terbalik sudah.


the scorpion

The Cobra


Habis satu game boleh laju-laju keluar ke kaunter pulak dan ingat nama masing-masing. so kat sini korang boleh tengok score yang korang berjaya buat tadi




Semangat habis sampai terkankang. "Jangan lupa pasang kuda-kuda"


 Untuk game yang ketiga masing-masing dah ada plan tersendiri. yang penting korang kena tahu skill untuk main dan jangan lupa attack special score pada dinding. jangan attack member jer.


 Dah habis main masing-masing muka dah macam askar tak cukup stamina. tapi yang penting enjoy sangat dapat tembak mereka yang kamu geram..haha!


Dah habis main 3 game then pancit. Tambah balik tenaga. kita makan ramai-ramai dan rai kemenangan. stress hilang.


So enjoy the last video



The end. Advnture await you!


Midvalley Megamall/Sunway piramid
03-22832999/01-5663888833 

1 comment: