Dinner Anaest Night 2013 with theme Bollywood night

Assalamualaikum WBT..

Jadi ini adalah tahun ketiga saya dalam pasukan unit perkhidmatan kritikal (ICU) & dewan dewan bedah di Pusat Perubatan Universiti Malaya. Bila letak perkataan pasukan tu rasa macam kuat je, macam tentera. Apapun saya bersimpati untuk ahli keluarga mangsa yang gugur semasa operasi daulat untuk mempertahankan Lahad Datu. Doakan yang terbaik untuk negara dan perwira negara.

So back to the topic, sorry for the late update of this post my readers. Dah seminggu janji nak update pasal dinner tapi tertangguh je. But Finally cari jugak masa. Kalau tahun-tahun sebelum ni saya dah pernah hadir dinner dengan tema arabian night dan retro night jadi tahun ni bertukar pulak dengan tema baru, Bollywood night. Apa yang bermain dalam fikiran bila sebut bollywood night? salman khan? rani mukarji? kareena kapoor? atau mudje dosti karooge?

Staf makin ramai dan jumlah peserta sangat terhad cuma 40 orang untuk wakil ICU. Macam mana tu? Masing- masing dah risau sangat kalau-kalau tak terpilih. Alhamdullilah nama saya terpilih. hoyeeee!!!! tepuk tangan sambil lompat-lompat. :)

Next, operasi cari costume. semua kedai custume saya cari. tapi hakikatnya malaysia ni walaupun mean rakyat adalah malay, chinese and indian but costume for bollywood night sangaaaaaat susah nak cari. Kalau adapun macam tak berapa sesuai untuk dinner. So macam mana? Lastly saya decided untuk beli dan design sendiri. Pergilah saya ke brickfield, Masjid India and Klang jugak yang memang terkenal dengan perhiasan untuk kaum Indian. Insyallah nanti kalau ada masa saya akan buat entry untuk costume.

Sampailah ke hari dinner yang dinanti-nanti dan ditunggu, Tahun ni ada kelainan sikit sebab dua tahun lepas dinner cuma tempat yang sama tapi  untuk tahun ni pilihannya adalah Hotel Royale Bintang The Curve. 

 


I like how they actually embrance culture of the bollywood with interesting contemporary design and decoration




I seriously love this hotel.

Please enjoy the picture below. Rasanya gambar-gambar yang saya pilih kat bawah ni memang dah cukup untuk mengambarkan betapa happening-nya Dinner for this year.
















































 











 



 



 




















 


Itu saya untuk tahun 2013, Insyallah kalu ada umur yang panjang dan terpilih lagi untuk join dinner for the next year, saya update lagi untuk tahun ke 4 dengan tema yang baru pulak.



Specially song for my readers



 

Continue Reading 8 comments

Nuffnang's 6th Birthday Bash 2013

Assalamualaikum WBT

Holla! so i am here to blog about the NUFFNANG's 6th Birthday Bash. Told ya! i am going. Remember my entry about the NUFFNANG's 6th birthday bash invitation? (here). I promised that I would share more good deals to my readers, because everyone is valuable to me...hewhew smile lebar. So as i told you before the NUFFNANG's 6th Birthday Bash for this year berlangsung at Lust, jalan Nagasari, KL buuuuutttttttt!!!!! it took me a few minutes to find the entrance because it was located at lorong jalan Nagasari and i banyak kali salah masuk jalan. sampai ingat nama jalan tu kesian kan mak jemah.

Jadi kiteorang sampai lambat sikit dari blogger-blogger lain. A registration counter will be opened from 6.00pm – 7.00pm at the entrance and the event would kick-off at 7.00pm sharp. saya sampai 15minit sebelum 7pm. So terus register & nuffnang bagi Lovely door gifts! Thanks! nanti kalau ada masa ada buat entry khas tanda terima kasih untuk door gift yang banyak tu. settle bab register diorang panggil untuk snap picture depan super adorable background Nuffnang's 6th Birthday Bash. 



pict credit: FB album nuffang
Tadaaaa!!!! Look at the super adorable backdrop. and super tired face from owner's blog.lol Hasilnyerr bila muka berpeluh tapi tangan tetap buat thumb up sebab nuffnang best sangat.



 

 outfit of the day
 colorful hijub sebab nak ikut tema punya pasal jadi semua colour saya ambik, soft green skirt and black top supaya matching bila berdiri sebelah dengan anif harun. lol!
Yes! Tagging my BFF to the party! He's my bf and also my BFF! :D  Who said bf can't be BFF? 



 write something for the stick man. Happy Birthday Stick man and Thank you Nuffnang.




Settle je bab-bab dekat luar. Jom masuk dalam tengok siapa yang ada. Masuk-masuk je saya nampak Nisa Kay tengah bongkok-bongkok cari belon dia. haha! Sambil tu tengok-tengok mencari kalau-kalau ada yang saya kenal sambil tu jugak masej-masej dengan Farhana Aminudin.  





Tengah malu-malu dengan orang ramai tu. Tiba-tiba abang Diji ni tegur and explain about the Deezer. Then dia suruh join game. Just teka je lagu yang kita dengan guna earphone dia. Lama saya dengar tak dapat teka pun tapi saya pass kat BF. Dengar sikit je dia dah bagi jawapan. Betul pulak tu. Adoyai malu. Sebab dah menang, abang Diji mintak pilih mana-mana CD yang tergangtung kat dinding sebab belakang tu ada hadiah misteri. Misttteeeeerrriiiii sangat. Nak tahu kiteorang dapat apa??


 Got Present for game and goodies got from the event! full with happiness *love*


Hoyeeeeh!! Dah dapat hadiah. senyum sambil tengok kamera merai kemenangan biarpun dapat beg je pun. Then barulah nampak someone yang saya rasa saya kenal. Finally jumpa jugak Farhana Aminudin. Jom bergambo!



 Farhana Aminudin and her friend from UM. Nice to meet you!










Then acara ditunggu-tunggu. Jom makan!



 Lepas makan, Sambung bergambar. Tengok tu otai blogger di sana.hehe
 Cik lily putih



Ni pulak aksi masa tengah mencari belon yang ada tulis nama blog and lagu yang saya choose untuk parti. Yang paling bestnya diorang siap gambarkan lagu tu dalam bentuk tukisan yang comel macam kat bawah ni.











 Finally jumpa.





Gambaran untuk girl on fire






 Sebelum ballik sempat jugak kenal dengan kak jun






Btw thank you so much Nuffnang. 6th birthday bash memang happening giler! tahun depan tolong invite lagi please! Insyallah second entry  dan entry about goodies bag coming soon. Banyak saaaaangat lagi gambar nak share dengan my readers.







Continue Reading 6 comments