Dinner Anaest Night 2013 with theme Bollywood night

Assalamualaikum WBT..

Jadi ini adalah tahun ketiga saya dalam pasukan unit perkhidmatan kritikal (ICU) & dewan dewan bedah di Pusat Perubatan Universiti Malaya. Bila letak perkataan pasukan tu rasa macam kuat je, macam tentera. Apapun saya bersimpati untuk ahli keluarga mangsa yang gugur semasa operasi daulat untuk mempertahankan Lahad Datu. Doakan yang terbaik untuk negara dan perwira negara.

So back to the topic, sorry for the late update of this post my readers. Dah seminggu janji nak update pasal dinner tapi tertangguh je. But Finally cari jugak masa. Kalau tahun-tahun sebelum ni saya dah pernah hadir dinner dengan tema arabian night dan retro night jadi tahun ni bertukar pulak dengan tema baru, Bollywood night. Apa yang bermain dalam fikiran bila sebut bollywood night? salman khan? rani mukarji? kareena kapoor? atau mudje dosti karooge?

Staf makin ramai dan jumlah peserta sangat terhad cuma 40 orang untuk wakil ICU. Macam mana tu? Masing- masing dah risau sangat kalau-kalau tak terpilih. Alhamdullilah nama saya terpilih. hoyeeee!!!! tepuk tangan sambil lompat-lompat. :)

Next, operasi cari costume. semua kedai custume saya cari. tapi hakikatnya malaysia ni walaupun mean rakyat adalah malay, chinese and indian but costume for bollywood night sangaaaaaat susah nak cari. Kalau adapun macam tak berapa sesuai untuk dinner. So macam mana? Lastly saya decided untuk beli dan design sendiri. Pergilah saya ke brickfield, Masjid India and Klang jugak yang memang terkenal dengan perhiasan untuk kaum Indian. Insyallah nanti kalau ada masa saya akan buat entry untuk costume.

Sampailah ke hari dinner yang dinanti-nanti dan ditunggu, Tahun ni ada kelainan sikit sebab dua tahun lepas dinner cuma tempat yang sama tapi  untuk tahun ni pilihannya adalah Hotel Royale Bintang The Curve. 

 


I like how they actually embrance culture of the bollywood with interesting contemporary design and decoration




I seriously love this hotel.

Please enjoy the picture below. Rasanya gambar-gambar yang saya pilih kat bawah ni memang dah cukup untuk mengambarkan betapa happening-nya Dinner for this year.
















































 











 



 



 




















 


Itu saya untuk tahun 2013, Insyallah kalu ada umur yang panjang dan terpilih lagi untuk join dinner for the next year, saya update lagi untuk tahun ke 4 dengan tema yang baru pulak.



Specially song for my readers



 
Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

8 comments:

  1. In round sunglasses and goggles famous brand Ray Ban provides diversity and
    class, you can check the absolute variety of round sunglasses in this iconic sunglasses brand.
    The designers are trying to make something different for the teens.
    Charity shops are perfect destinations for those who want to look fashionable and stylish as well as want to
    showcase their individuality.

    Also visit my weblog ... dichvusuckhoe24h.info

    ReplyDelete
  2. I'm not sure exactly why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll chеck back
    later on and see if the problem still еxists.

    Alѕо visit my blog ρost: thoi trang cong so

    ReplyDelete
  3. hi dearrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,the royale bintang best gila kotttttttttt,bilik dia pun gila...mostly,hotel dia sangatlah ohsemmmmmm,geram tgk,hik....

    ni entry onie yg di hotel tu,hihi http://letopkeypad.blogspot.com/2013/03/the-royale-bintang-mutiara-damansara.html

    ReplyDelete
  4. salam... u yg mana satu eh?? yg pakai baju hijau tu eh?? hijau jed?? u beli kain, then u jahit eh?? u tak beli yang ready made punya?? u beli di mana kain tu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam wbt.. nak tahu detail blh tgok sini http://aidazura89.blogspot.com/2013/09/saree-to-rent-out.html tq

      Delete
  5. nak nama untuk dinner...
    tema black n white

    ReplyDelete
  6. Salam sis. Kat mana u n kwn kwn sewa baju bollywood ni? I ada dinner.x lama.lagi nak pakai Bollywood.

    ReplyDelete
  7. Mane nk dapat baju sewa bollywood ni yer?

    ReplyDelete