Sunday, May 26, 2013

market @ JayaOne

Hello Readers!


Ingat lagi tak entry Market yang saya pos minggu lepas? Dah seminggu perap entry ni. Kalau lagi memerap nanti makin basi pulak. Jadi pagi ni rasa terrrrrrajin nak update entry. Klik sini untuk entry untuk entry lepas. 
Minggu lepas 18th ay 2013, kebetulan ada invitation dari Nuffnang Klik sini untuk entry Astro-on-the-go. Jadi minggu lepas, lepas dah penat pusing-pusing, berlari-lari dalam sunway pyramid, saya sempat jugak singgah Market dekat JayaOne ni. Lagi pun memang dekat sangat-sangat dengan tempat saya. Kalau nak jalan kaki pun boleh sangat-sangat.  Kebetulan dah lalu, so terrrrsinggah jugak akhirnya.   

BTW, saya memang suka market yang berkonsep macam ni. Lebih santai dan biasanya unik. Kalau dulu-dulu susah sangat nak jumpa orang buat konsep jualan macam ni tapi mungkin sebab pengaruh dari oversea macam UK, so dah ada yang berani membuka mata orang ramai.






Orang Malaysia memang suka makan kan? sebab tu kalau pergi mana-mana tak sah kalau tak jumpa makanan. Saya pun suka makan. Sebab tu sampai-sampai je terus cari lorong makan. -______-



Kan dah cakap tadi. Comfirm korang akan jumpa something yang pelik-pelik kat sini. Abang ni berniaga juice jer tapi dia punya custumer.....wallawehhhh!!! panjangggg queue semata-mata nak beli juice je. Sebab apa?? sebab bila custemur order dia akan buat on the sport dan yang paling pelik lagi cara yang dia buat. Tengok atas meja dia ada apa. hahaha! malas nak cerita



  Ok! dah hilang dahaga boleh jalan-jalan lagi sambil tengok signboard takut nanti tersalah lorong pulak.









Adoyai! tiap kali tengok gambar, tiap kali tu la rasa terkilan tau! kita sebenarnya berkenan sesangat dengan gambar yang tulis " Keep Calm and  Carry On" yang warna pink tu. Tapiiiii! tak terbeli. Bila balik rumah dah teringat-ingat. Sedih la -____- Korang nanti kalau nampak kat mana-mana, tolong belikan untuk saya tapi make sure harga tak lebih dari RM30. Sebab kat sini boleh dapat lagi murah. Menyesal tak sudah. Sob sob!






Tengoklah betapa bergayanya sock tu tergantung kat situ, kat tengah-tengah laluan orang pulak tu. Meman buat orang lalu rasa nak tengok-tengok & beli-beli je.



k

Accessory dengan special offer



Ok! ini kelakar. Politik di mana-mana. Macam nak pergi mengundi bila masuk sini.




Car-Boot sale with vintage style



Ini saya paling suka. Cari baju raya berkonsep borneo nusantara tahun ni. Design baju-baju diorang sangat unik dan klasik tapi cantik. mereka yang suka kelainan memang sesuai datang booth ini

 











Dah jumpa baju raya. So next, nak kena cari hijab sedondon pulak. Barulah cantik di pagi raya. Tapi memang tak banyak pilihan dan harga pun tak menarik sangat. Tapi kalau dah berkenan dah tak boleh buat apa-apa.




 Kedai ni saya terlupa pulak diorang bisnes apa. Tapi apa yang pasti decoration diorang boleh dapat A.
For Iphone only :(




Penat jalan dan pusing-pusing. Then datang balik lorong makan. Hahaha! kan dah cakap orang malaysia suka makan. Kalau perasan Entry Astro-On-The-Go saya pakai baju yang sama dengan entry kali ni....yup, yup, yup memang lah. sebab hari yang sama. Tapi try tengok tudung tu. Kretif tak? Terbalikkan saja. Itu untungnya kalau ada tudung bertone. Tunggu my next entry!











2 comments:

  1. oh lama dh x g market tp dat day tu sy xavailable huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun bru je 1st time p suzai..dekat tp selalu je x available...next time klo ada lg blh la kita p sama2 :)

      Delete