Saree to rent out

Assalamualaikum wbt..

Dear bride to be, yang bakal menghadiri dinner bertema bollywood atau culture, yang bercita-cita nak berphotoshoot pre-wedding atau post-wedding ini aida ada berita baik untuk korang.

I have received few email and private message via FB whether im planning to rent my saree. Dah lame plan nak sewakan, cuma tunggu sedikit masa nak update di blog.

Saree ini aida cuma pakai sekali je dan buat pun sebab untuk pakai masa dinner. Sebenarnya memang tak ada niat pun nak buat tapi bila dah cuba google dan bertanya dan dah pergi kedai pengantin dan kedai-kedai costume jugak untuk sewa tapi ternyata memang susah sangat nak dapatkan yang betul-betul ikut saiz badan (tak labuh sangat, tak terlampau besar dengan badan) so, lastly nak atau tak, terbuat jugak la saree ni. Tu lah ceritanya macam mana boleh ada saree pulak dalam wardrobe kan. 





 Ini contoh aida pakai masa dinner


Secara jujur ramai yang memuji saree ni cantik. Mungkin sebab warnanya yang terang, dan bunga-bunga tabur pada keseluruhan saree dengan warna gold tu buat saree tu nampak exclusive. 

Rasa sangat berbaloi sangat sebab biarpun buat dengan harga yang mahal tapi saya selesa *siap boleh buat persembahan lagi siap lompat sana, lompat sini. then, ramai pulak yang bertanya berapa harga saya buat, kat mana saya buat dan yang paling best tercalon untuk best dress. 






Certain orang mungkin risau bila pakai saree mungkin nampak besar atau nampak like "makcik-makcik" tapi bila diri sendiri yang pakai. Korang mesti akan cakap "wah" selesa gilerrr dan yang paling penting bila pakai saree ni adalah cara korang melilit tu yang akan bagi effect samada korang akan nampak slim atau besar. Macam saree yang saya buat ni, korang tak perlu nak melilit sebab saree ni dah di "ready made". 

Yup! siap ready made. Maksudnye sarungnya dah dijadikan macam skirt atau sarung yang boleh dibuka dan ditanggalkan. Tinggal untuk korang pakai ikut ukuran pinggang korang dan lilit pada badan.





Detail is as follows:

color; Dark green + red  ( bunga tabur *gold + labuci secara silang *gold)
heigh;  tinggi aida 157cm. Just nice  saya pakai high heels masa dinner.
size: can fits xs to L
good news: setiap sewaan saya akan sertakan dengan aksesori *gelang + rantai, kerongsang ( dipakai pada dahi) + inner neck + selendang. semua pada 1 harga. jimat kan??





ini top yang dipakai bersama sarung di bahagian dalam. Berbutang sorok pada bahagian depan




Bahagian belakang. Bonus untuk yang bertudung, top inner memang saya labuhkan sampai ke pinggang jadi tak perlu risau bila nak angkat tangan ke nak menari-nari ke. Kalau nak lagi selamat boleh pakai inner biasa sebelum pakai inner top ni.



lengan 3 suku yang saya request. kalau lengang panjang pelik pulak sebab saree kan. sedikit jarang, jadi saya pakai inner.




Contoh penuh sarung yang dipakai pada bahagian dalam sebulum dililit dengan saree *warna sebenar adalah hijau gelap tapi mungkin disebabkan lighting warna jadi pudar.




 sarung yang boleh diubah suai mengikut pinggang.





Bercorak bunga tabur pada keseluruhan saree dengan warna gold dan ditambah dengan labuci berjalur secara silang. Kalau bawah lampu memang nampak lip-lap glamor habis.



Anyway, anyone interested to rent my saree, boleh email me directly at
aidazurasadzi@gmail.com

or send your private message at fb account;


untuk gambar-gambar lain boleh rujuk ke sini 




Continue Reading 1 comment