Movie marathon with Nuffnang, ChurpChurp and Golden Screen Cinema Snd. Bhd #GSCHorrorFest




Hello and Happy Halloween guys and girls!

Bagi yang dah follow my ig account mesti dah tahu yang last weekend aida ada join movie marathon dan untuk kawan-kawan yang betul-betul kenal dengan aida pun mesti dah tahu yang aida salah seorang peminat tegar filem-filem berunsur seram, paranormal atau apa - apa saja bentuk cerita yang bercerita tentang hantu dan makhluk ghaib. Tak kira lah dalam bahasa apa pun aida akan tengok dan tak bergerak pergi mana-mana dan paling dasyat lagi memang sanggup tak tidur kalau dah start tengok yang bersiri. Bukanlah sebab berani sangat pun tapi lebih kepada rasa ingin tahu 

Bersempena dengan hari Halloween, Nuffnang, ChurpChurp and Golden Screen Cinemas Snd. Bhd bersama-sama memeriahkan lagi Halloween tahun ini dengan pertama kali mengadakan #GSCHorrorFest, Iaitu movie marathon with three films back-to-back. Yang perlu aida buat cuma tweet kenapa aida nak join #GSCHorrorFest. Ini contoh tweet dari aida. Siap tempek gambar pocong besar-besar.






Disebabkan ini adalah kali pertama aida akan menghadiri event bertemakan halloween, secara jujurnya memang betul-betul excited. Jadi bermulalah episod random google. yup! tengok-tengok fesyen-fesyen Halloween yang seram, yang comel, yang menggelikan pun ada. 





Nice makeup " seram tapi comel" *image from google





tengok costume tu terus teringat anatomy and physiology. Macam comel je! macam cantik je!


Back to the topic, sampai-sampai saja 1 utama, terus pergi GSC. Nasib baik tak sesat dalam mall dah la sampai tadi masa parking tepat-tepat pukul 5 petang. Dari jauh dah nampak ramai yang dah beratur panjang dan kebetulan yang beratur paling depan tu kawan blogger saya jugak dan dia bagitahu dia beratur dari pukul 4.30 petang. wowwww!!! semangat. 





camwhore with fajar and syafiqah while queue...well bloggers






Masa register, kiteorang dapat 2 ticket untuk 3 movie bag goodie bag penuh dengan happy item. 





coupon to redeem before scary movie marathon started



Settle bab register, rehat kejap. So masa tu la kiteorang mesra-mesra dengan bloggers yang ada. Bolehlah nak berselfie sampai memory full. Nama pun blogger kan haruslah pandai ber'selfie'. Kalau rasa nak tengok blogger-blogger yang sakan posing maut dengan semua hantu-hantu yang ada boleh laju-laju tengok di ig dengan #GSCHorrorFest macam kat bawah ni.





So malam tu semua bloggers yang ada sibuk post gambar dengan aksi ganas masing-masing dengan #GSCHorrorFest. Masa tu la jugak boleh kenal-kenal, boleh follow and follow back balik dengan semua blogger yang sporting habis ni.






Kakak ni betul-betul buat kita terperanjat tau... ingat dah nampak hantu dah. "SCARY GILER YOUR MAKE UP" 





Dan ini?? Boleh menang Most gholish ni.



Settle bab-bab registration, Perut pun dah mintak diisi, jadi kita dinner dulu sebelum mula dengan movie marathon yang memang akan buat semua orang hilang fokus sebab lapar. Sambil makan sambil dikacau hantu-hantu berkeliaran dari 3 movie yang akan kiteorang tengok nanti. Memang penat terkejut je satu jam tu...hahaha!





Tengok zombi-zombi yang memang enjoy giler dengan makanan favorite diorang. Memang makan sampai dah tak pandang kiri kanan. Nak tengok apa menu untuk malam tu??





Delicious skin from skull




Super yummy eyeball





The giant fingers blackpaper with chili sos





Last, ini satu-satunya makanan yang paling tak boleh nak ditelan, super real  small intestine. euwwwwww nak muntah hijau dah ni!!



Masa tengah makan sambil terkejut tu pun ada dengar emcees ada announce lucky guess yang berjaya menang a pair of GSC vounchers untuk mini Best Dressed Contest . Sejujurnya aida tak ambik tahu pun siapa yang bertuah tu, tapi saya harap kakak dan abang kat atas yang menang sebabb diorng memang most ghoulish.



:: Random picture time ::




Introduce you, bloody jum from Second sight film.





Again with pretty Jum. She dead because of love. 





Tengok tu, kita tengah buat deeper conversation with one of the twin sister from Rigor Martis yang terkurung dalam almari tu. Dia bagitahu dia rindu semua orang.






Dan tiba-tiba semua ghost from Rigor martis datang. Alamak, baru nak baca mentera.





Our face expression..haha trying hard to show our super seram feeling.






Twin sister from Rigor Martis





Dan ini adalah realiti. saya terkejut sampai buat reaksi spontan yang buruk macam ni.





shyyyyyyyy!!! Venue was also decorated with scenes from the movies.





Mirror from insidious 2 film





Zombie Cleoptara





Jam 7, yeahhyyyy!!!! movie dah nak mula. So cepat-cepat ambik seat. Buat muka excited, buka mata, buka telinga dan buka hati luas-luas. Yang paling penting tolong jangan tutup mata bila hantu tunjuk muka. 

In between movie, of course we have toilet breaks dan dalam masa tu jugak ada soalan-soalan dalam bentuk kuiz yang ditanya, yang berjaya menjawab paling cepat dan paling tepat dapat free movie passes from nuffnang.Korang yang belum tengok filem ni mesti nak tahu sinopsis cerita seram ni kan. 







Kalau ikutkan pendapat saya, cerita paling best dalam tiga-tiga cerita ni adalah insidious 2. Kenapa?? Sebab kenapa kena baca sinopsis kat bawah.


:: Insidious 2 ::







This film needs no introduction to all you horror movie lover out there! the long-awaited sequel to insidious, where the haunted Lambert family seeks to uncover the mysterious childhood secret that has left them dangerously connected to the spirit world.





:: The Second Sight ::





Jet is a man born with psychic abilities, Every time her reports his visions to friends, they think he'losing his mind, so he decides to keep his ability a secret. But soon, he begins to discover a new use for his visions. He enters the minds of others and steals their secret, and his initial curiosity develops into exploiting that knowledge to his own advantage. When Jet falls in love, he breaks his own rule and begin to use his abilities to help his lover in a way that he shouldn't. And thus, this unpredictable path him to a dark, unkind destiny.




:: Rigor Martis ::





Action movie veteran Chin Siu-ho (Siu-ho) stars as a former vamire hunting actor who loses his job and tries to commit suicide, but gets interrupted. Soon, it becomes apparent to siu-ho that the people around him and the situation are far from normal. Despite his lack of belif in superstitions, Siu-ho is soon thrust into a battle for his life as visious vampires with unsettled business begin to rise from the dead.



So macam mana? Agak-agak korang suka filem yang mana? dah decide nak tengok yang mana dulu? Kalau ada plan nak tengok yang mana. Cepat-cepat pilih tarikh yang sesuai sebab aida ada good news untuk semua pembaca blog aida.








SUPRISE, SUPRICE....*gaya eric Leong!! Dari 26 oktober hingga 10 november kalau awk-awk semua bercita-cita nak tengok 3 filem kat atas dan awak-awak semua adalah 50 orang pembeli tiket pertama yang membeli setiap 2 tiket akan berpeluang Free suprise box. wRRRHHHHH *terkejut tak? terkejut tak??



Last, nak share photo from nuffnang. Nak tengok photo yang lain-lain  lagi, boleh ke page nuffnang




From hall 2




From hall 3, spot me...haha!



Speciall Thank to 















Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

1 comment: