Yoga class with whisper at Myoga Plaza Damas

Assalamualaikum WBT...

Hai guys if you following me on instagram *cleoptara_aidazura, you probably know last saturday, I had my yoga class with whisper at mYoga Plaza Damas and yess!! I really enjoyed the class.




Sebagai seorang wanita normal memang setiap bulan akan berhadapan dengan hari-hari yang sukar bila tiba masa datang bulan  kan? Sakit kepala, muntah, loya, cramp & macam -macam lagi bergantung pada individu tu sendiri.

Macam aida sendiri pun sama mengalami itu semua tapi bukan pada setiap bulan. Jadi untuk elakkan dan meredakan semua tu biasanya aida amalkan untuk pengambil ubat untuk kurangkan sakit dan elakkan makanan atau aktiviti yang boleh menyumbang kepada keadaan tu  menjadi lebih teruk.





Tapi tahu tak sebenarnya bila datang bulan, kita boleh lakukan senaman yoga yang memang kita tahu adalah aktiviti yang dibuat secara perlahan dan pergerakan mudah untuk mengurang kesakitan atau masalah seperti cramp, sakit kepala dan loya.








Yoga dipercayai mampu mengurangkan stress, menggalakkan pengaliran darah, meningkatkan konsentrasi dan membakar kalori. Bila datang bulan dan dengan heavy flow memang akan buat badan kita rasa lesu kan? Sebab apa? Kerana badan kita banyak kekurangan darah dan oksigen yang sepatutnya dibawa di dalam darah tidak dibawa ke sel-sel dengan baik, jadi sebab itu kita perlu lakukan pergerakan badan yang mudah untuk menggakakkan pengaliran darah. Jadi senaman yoga adalah senaman yang sesuai semasa datang bulan :)


 

Group photo with classmates and our yoga instructur





Which one should I choose??




Which one should i choose??


Bila datang bulan jer, benda pertama yang paling kita fikir mesti tuala wanita kan? Kalau boleh mestilah yang berciri cepat serap, selesa, mudah dicuci dan memudahkan dan tidak menghalang aktiviti harian kita. Terutamanya untuk wanita-wanita aktif, sentisa sibuk dan yang pengtingkan masa mestilan nakkan tuala wanita yang memudahkan kerja-kerja harian mereka.

Macam aida sendiri bekerja sebagai staff nurse di ICU kadang-kadang memang tak sempat nak ke tandas. Jadi aida memang memerlukan tuala wanita yang terbaik bila datang bulan dan aida dah pun cuba tuala wanita whisper & secara jujurnya memang aida suka sangat-sangat dengan ciri-ciri yang ada pada tuala wanita whisper ni. Nak tahu ape kelebihan whisper??




Ada 2 keluaran terbaik dikeluarkan whisper:-

1. Whisper ultra

Whisper ultra direka untuk memastikan kebersihan dan penggunanya berasa bersih sepanjang penggunaan. Mempunyai dri-weave absorp fluid yang bertindak untuk menyekat aliran kembali semula ke permukaan untuk mengelakkan rasa tidak selesa dan memastikan pengguna rasa bersih. Duo protect system lebih tertumpu pada bahagian tengah untuk mengelakkan aliran keluar dari bahagian tepi.


2. Whisper cottony clean

Dengan adanya Blue lock core locks, ia akan menyerap cecair berlebihan dan mengelakkan kebocoran selain juga bertindak sebagai agen pembersihan atau cleaner protection. Tuala wanita yang memberi rasa selesa dan bersih. Jadi secara tidak langsung mendatangkan rasa confident untuk cuba pergerakan seterusnya semasa datang bulan. Berbentuk circle of protection yang mengelakkan aliran bocor.


 Jadi Selamat mencuba whisper dan selamat jatuh cinta dengan whisper. Jangan lupa lakukan senaman ringan seperti yoga untuk mengurangkan ketidakselesaan semasa datang bulan. 







Thank whisper for all these ultra and cottony clean sanitary pads. I really enjoyed the class with all the beautiful and confident girls. Thank you to mYoga for nice and friendly insructur.


Myoga Plaza Damas
Block L-1-16 Plaza Damas,
60 Jalan Sri Hartamas 1,
Sri Hartamas,
50480 Kuala Lumpur.


Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

1 comment:

  1. amboi amboi koleksi pad dia tak perlu risau lagi! HAHAHA ala kita takde anak murid nak kene jaga, sebab tu boleh godek-godek blog tapi kita suka blog nanie :(

    ReplyDelete