Wednesday, August 3, 2016

K-BEAUTY haul from ALTHEA KOREA

Assalamualaikum, Hai semua and happy birthday again ALTHEA.





Terima kasih atas kesudian terus menyokong dan membaca blog aida. Sayang korang ni tau!
Siapa suka shopping online macam aida? comfirm semua akan malu nak mengaku kan tapi dalam hati laju jer mangaku, malu-malu kucing gitu. Wanita dan shopping mana boleh dipisah kan? Tapi now day, semua benda pun kalau boleh just nak shopping online je kan? tekan-tekan lepas tu dah sampai depan pintu. Bagi kaki-kaki shopping tu, ni aida nak memperkenalkan satu website ONLINE SHOP yang bagi banyak pilihan produk dan harga yang jauh lagi murah dari ONLINE SHOP yang lain. 



ALTHEA KOREA


Antara yang best sesangat sampai hari-hari aida nak tengok je website ALHEA KOREA ni sebab ALTHEA KOREA, antara wesite shop yang menawarkan banyak produk dari pelbagai jenama. Dari jenama yang paling dikenali sampailah ke jenama yang baru naik. so memang seronok sesangat bila boleh try produk-produk baru. Sampai rambang mata nak pilih, macam nak tekan add to chart semua.

Skincare, body care, make tools, hair care dan makeup semua ada. Adoyai! mana tak jatuh hati. Bukan wanita je boleh shopping sini tau, lelaki pun boleh! takkan isteri jer nak cecantik, suami pun kena handsome sama.betu tak? Nak order pun sangat-sangat senang sebab website ALTHEA KOREA sangat mesra pengguna. Nak buat bayaran pun senang sebab banyak pilihan cara bayaran.





Bila sampai jer parcel depan pintu, then boleh feelfeling shopping di Korea jap sebab parcel direct dari korea. Bayangkan ada bau Korea kat situ dengan full address dari Korea. Lain macam betul rasa dia. haha. Jomlah buat order dekat ALTHE KOREA sekarang sebab diorang ada macam-macam promosi sekarang bersempena #altheaturns1. Boleh baca entry sini untuk more details regarding #altheaturns1.

Sebab sangat-sangat berpuas hati dengan ALTHE KOREA, so aida decided untuk buat beauty haul entry special for ALTHEA KOREA. YEayyyyyyy!!!!





BANILA.CO PRIME PRIMER (HYDRATING)  with hydrating and sebum control formula.
Antara produk yang memang dah lama ada dalam most wanted list. Sangat-sangat best sebab bila apply sebelum makeup, kulit rasa sangat-sangat lembut dan mekeup jadi lebih natural dan tahan lama tanpa minyak. Lagi buat rasa nak beli bila tengok youtube video dari blogger +Sabby Prue 
ni link kalau korang nak usha makeup tutorial dari dia : https://www.youtube.com/user/sabbyprue




INNISFREE THE GREEN TEA SEED SERUM 80ml (RM61.00)
Ini dah botol kedua aida order. Memang best sesangat produk dari innisfree yang satu ni. Biasanya lepas toner, aida akan sapu seluruh muka dan tepuk-tepuk sikit bagi dia mudah menyerap dalam kulit. Bau dia pun sedap macam bau produk tea yang lain, buat rasa nak minum. First time aida guna dulu memang saja-saja nak try sebab banyak review positif, then bila dah try sendiri and the result is superb! kulit jadi lembut, kurang berminyak dan lembap. Very good product and highly recommend!



THE SAEM SAEMMUL LUMINOUS MULTI-SHADING 8g (RM45.00)
Ini pun antara most wanted jugak hehe.Rasa sangat berbaloi beli ni sebab warna dia sangat cantik,   blends well and pigmented too.







WITCH'S POUCH SELFIE PERFECT EYEBROW
Tersedia dengan 3 warna iaitu gray brown, brown dan light brown. Aida pilih light brown dan bagi aida warna dia memang sangat-sangat cantik biarpun kening aida memang hitam pekat tapi bila apply memang nampak kening lagi teratur dan blend dengan warna kulit. fuhhhhh memang best dan dah jadi favorite item yang memang akan usung pergi merata.




TOO COOL FOR SCHOOLMARSHMALLOW PUFF (RM17.00)
Rasa memang memang sangat-sangat berbaloi dengan harga sebab sangat lembut dan senang nak ratakan foundation dan nak buat shading pun mudah. Lagi mudah dan best gunakan puff ni bila rendamkan dulu dalam air sebelum guna, perah air dan ratakan foundation seluruh muka. Sapuan foundation akan jadi lagi smooth dan rata. Lagi satu penggunaan puff macam ni meemang sesuai untuk kulit muka yang bermasalah macam berjerawat atau berparut sebab dia tak menyerap foundation yang kita sapu dan akan bagi full coverage.





TONYMOLY NEW DELIGHT TONY TINT 8.3ML (RM11.00
Tersedia dalam tiga warna yang add to chart semua. Cherry pink, red and orange cha cha Tapi lastly aida pilih sebab itu je stok yang tinggal. Memang sangat best, bibir pun tak kering dan warna tahan biarpun dah lama pakai. lani memang hari-hari pergi kerja aida pakai ni ni sebab warna dia maintain tak payah nak touch up lelebih.





W.Lab SEBUM OUR FINISH PACK 9.5G (RM21.00)
Ini pulak aida belum sempat nak try lagi. Tapi setakat ni banyak random review yang aida terbaca cakap bau dia memang lembut dan best, akan mengawal pengeluaran minyak pada muka lepas makeup so kulit akan maintain cantik tanpa minyak.




So apa tunggu lagi? place your order now at ALTHEA KOREA.
Happy Shopping and see you again in the next entry!

3 comments: