Bawak Aqeela Yasmeen pergi Pantai

New year is coming tapi rasa macam dalam tahun ni, belum pergi mana-mana lagi dengan Aqeela Yasmeen. Lagi dua tiga bulan dah nak beranak lepastu berpantang pulak. Kesian pulak dengan Aqeela πŸ‘€

Kebetulan dapt cuti sesame dengan husband so, kiteorang plan nak balik kampung sebab ada banyak benda nak settlekan. Alang-alang dah balik tu, so dengan kuasa bernama ibu, Aida plan la diam-diam nak bawak Aqeela pergi pantai.Sebelum ni memang pernah dua tiga kali jugak bawak dia tapi tu just pergi, tengok pantai then balik. Kesian dia πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“

So the first pantai yang Aqeela berjaya menakluk adalah Pantai Teluk Ketapang,KT
Kiteorang pergi waktu pagi dalam pukul 9 lebih macam tu sebab kalau petang sangat nanti takut hujan then kalau tak hujan pulak comfirm ramai orang. Nasib baik tak panas sangat masa ni, so kiteorang boleh lepak-lepak lama sikit πŸ’‘πŸ‘ͺ



 Ini masa memula sampai, Kemain muka menyombong 😎😎😎 Semua barang dia nak angkut sendiri dengan tak nak pimpin tangan lagi, kemain laju jalan. πŸ™…πŸ™…πŸ™…



Maafkan ibu mengandung yang dah tak larat jalan banyak.😀😀😀




Fat and Fabulous as always πŸ’•
From 48KG turn to 60KG. #apeadehal!!!



Our first sand castle πŸ˜πŸ˜œπŸ˜›



Semua nak buat sendiri. Tu dia tengah susun itik-itik kesayangan 😡😡😡




Selfie dengan baby dalam perut πŸ‘ΆπŸ‘° Yang belakang tu sibuk duk kira berapa ekor itik πŸ’‘



Nanti bagitahu ayah, Kita pergi bercuti jauh-jauh sikit πŸ‘―πŸ‘°



Mission accomplished! Jom balik ✋✌ 

Continue Reading No comments

Si Manja Menjadi lebih kuat dan aktif dengan Friso Gold

Bila dikenangkan semula zaman kanak-kanak aida dulu, ibu ayah cukup menjaga pergerakan aida. Bila hari hujan bagi pemikiran seorang kanak-kanan itulah waktu bermain paling indah. Bila diberikan peluang bermain tanah, pasir atau lumpur, bagi aida itulah waktu yang paling dinanti-nantikan sebab dari dapat meneroka banyak benda baru yang boleh kanak-kanak belajar dan berfikir.😜😝😜 Tapi bagi ibu bapa, semua aktiviti seperti itu akan banyak mendatangkan masalah bagi mereka kerana anak-anak akan berisiko demam, mendapat jangkitan kuman dan sebagainya.😷😷😷 Jadi tindakannya ibu bapa akan melarang dan mengawasi anak-anak untuk tidak bermain di luar. 😒😒😒

Bila masa dah berubah dan Aida sudah menjadi ibu dan bakal mendapat anak kedua tidak lama lagi, Aida sentiasa ingin berikan pengalaman yang bermakna untuk anak-anak Aida dan kalau boleh aida tidak mahu menyekat kemahuan mereka untuk bermain dan belajar benda-benda baru. Kalau boleh Aida nak mereka merasai semua benda menyeronokkan dan boleh membawa kebaikan untuk mereka.πŸ‘ͺπŸ‘Ά


Aqeela Yasmeen boleh berjalan je, terus ibu bawak jalan-jalan luar rumah. Berlari-lari ibu mengejar.


Alhamdullilah Aida berjaya menyusukan Aqeela Yasmeen sehingga kini berusia 1 tahun 4 bulan. Tapi kerana sedang mengandungkan anak kedua yang kini sudah 22 minggu, Aida dinasihatkan Doktor untuk tidak meneruskan penyusuan, jadi aida memilih untuk mencampurkan dengan susu formula.
Memang sedih pada mulanya kerana tidak berjaya menyusukan Aqeela Yasmeen sepenuhnya dengan susu ibu sehingga berumur 2 tahun.😒😒

Kanak-kanak diibaratkan seperti kain putih dan yang mencorakkan kain itu adalah ibu bapa. Salah satu asas untuk membentuk anak-anak berjaya, berkeupayaan, sihat dari segi fizikal dan mental adalah makanan. Mempunyai kesihatan sistem pemakanan, pencernaan dan penghadaman bukan sahaja membantu meningkatkan perkembangan fizikal anak-anak, tetapi juga membolehkan mereka untuk memaksimumkan potensi mereka pengalaman untuk membina kognitif yang lebih tajam. Jadi Aida akan memastikan anak Aida diberikan makanan yang TERBAIK untuk memastikan dia meningkatkan kognitif dalam pembelajaran, penyelesaian masalah dan daya ingatan.πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ




Muka sangat-sangat happy bila dapat berjalan atas pasir, batu. Jap lagi dia boleh kutip-kutip batu tu jadi mainan dia.


Oleh sebab itu, Aida cuba mencari susu formula terbaik. Paling penting Aida cuba pastikan susu yang Aida pilih mampu meningkatkan sistem imuniti badan anak Aida yang sedang membesar dan nutrisi yang terkandung dalam susu formula itu adalah yang terbaik supaya senang dicernakan dan dihadam oleh perut anak yang baru belajar menerima makanan untuk mengelakkan mereka mengalami masalah pencernaan, sakit perut, dan sembelit.

Salah satu cara untuk Aida memastikan kesihatan badan, perkembangan fizikal dan meningkatkan peluang pembelajaran anak, Aida yakin dan nekad memberi anak aida Friso Gold dengan LocNutri Technology yang menggalakan penghadaman yang lebih baik agar si manja lebih kuat dari dalam. πŸ‘―πŸ‘―πŸ‘―





Berkebun dengan ibu, salah satu aktiviti bila berada di luar rumah. Biarpun cuma depan rumah tapi yang penting anak betul-betul happy bila dapat peluang pegang tanah tu dengan tangan dia sendiri.πŸ™ŒπŸ™ŒπŸ™Œ







Alhamdullilah..
Bila ada peluang bercuti, kami akan pastikan masa digunakan sebetulnya untuk anak. Yang penting anak betul-betul gembira bila dapat habiskan masa bersama.


Friso Gold memang terkenal dengan  tagline dihasilkan oleh alam semulajadi, ditambah baik dengan sains adalah berasal dari Belanda. Dengan memiliki ladang sendiri dan lembu baka tulen yang dijaga rapi dan digabungkan pula dengan kepakaran petani yang berdedikasi dengan memerah susu dengan menggunakan cara hi serta dilengkapi pula dengan sistem pemantauan berteknologi. Friso Gold yakin dan berhasrat dapat memberi kebaikan semula jadi susu yang berkhasiat dalam setiap tin keluaran dari Friso Gold.πŸ‘πŸ‘πŸ‘ boleh baca mengenai Friso Gold disini




Apa itu Teknologi LocNutri?

Kandungan protein susu dalam setiap tin susu keluaran dari Friso Gold kini dipertingkatkan dengan teknologii  LocNutri yang membantu mengekalkan nutrien dalam struktur asal sewaktu pemprosesan pengeluaran supaya mudah diserap tubuh dan senang dihadamkan.  Kandungan susu yang mempunyai protein kurang baik atau rosak boleh menyebabkan anak-anak mengalami masalah penghadaman, sembelit dan kembung perut. Jadi sebagai ibu bapa, adalah penting untuk kita memilih an memberi susu yang terbaik untuk anak.



Teknologi LogNutri direka untuk mengatasi masalah penghadaman anak. Teknologi ini menggunakan hanya sedikit haba semasa pemprosesan penghasilan susu formula agar protein dapat dikekalkan sebaik yang mungkin dalam struktur asalnya. Dengan itu, nutrien mudah diserap secara efektif oleh badan. Untuk pengetahuan ibu bapa, protein memainkan peranan penting dalam penghasilan otot, kulit dan rambut. Ianya juga menyokong sistem imun dan membantu dalam penghasilan antibodi.






Dengan mempunyai sistem penghadaman yang baik, anak akan lebih bersedia untuk terdedah kepada perkara-perkara baru dan menarik di dunia. Mereka akan kurang tertekan, mempunyai lebih banyak tenaga dan bersemangat untuk menikmati semua jenis aktiviti menarik. Anak-anak juga akan menjadi lebih kuat dari dalam dan sekali gus memberi peluang untuk mereka belajar meneroka benda-benda baru bersama ibu bapa.






Pengalaman adalah guru terbaik untuk kanan-kanan. Semakin banyak pengalaman yang mereka tempuhi semakin berkembang potensi pembelajaran mereka. Sistem penghadaman yang sihat memastikan si manja sentiasa bersedia untuk meneroka benda-benda baru bersama ibu bapa dan saat-saat bersama si manja ini bakal menjadi detik-detik manis yang akan diabadikan sepanjang hidup kita sebagai ibu dan bapa.




Maklumat lanjut mengenai Friso Gold

Continue Reading No comments