COMPARISON & REVIEW : SAFI VS Garnier MICELLAR CLEANSING WATER

Teknik double clensing method adalah cara terbaik untuk untuk membersihkan kulit muka dan secara langsung mengelakkan breakout. Maksudnya kita gunakan dedua oil based dan water based cleanser dan Semua pun tahu yang makeup remover tu gunanya untuk remove makeup sebelum kita cuci muka macam biasa.  Basically ada dua pilihan samada berasaskan air atau minyak. Entry kali ni aida akan fokus pada water based makeup remover.

Micellar water adalah pilihan tepat untuk mereka yang berkulit kering dan sensetif.
Aida sendiri lebih prefer water-based makeup remover sebab rasa lebih bersih dan the best part of this product is no need to rinse off.

Sekarang dedua makeup remover ni memang hari-hari jadi pilihan aida.  So aida nak share apa yang best pasal dedua micellar water pilihan aida ni.




Safi Balqis Oxywhite Makeup Remover dan Garnier Micellar Clensing water.



Garnier Micellar Cleansing Water




*Kelebihan

*Diuji secara ophtalmologi dan dermatologi.
Setakat ni semua makeup remover di pasaran akan diuji secara dermatologi (kulit)  tapi kelebihan untuk garnier sebab ianya turut diuji secara ophtalmologi (mata).

*sesuai untuk kulit muka, mata dan bibir.
All in one bottle. Langsung tak pedih mata dan takde rasa kurang selesa pada bibir. 

*2 pilihan.
Malaysia cuma ada 2 pilihan iaitu 
pink yang sesuai untuk semua jenis kulit
bitu offer the same but with work better with oily/acne skin

*Packaging
Senang nak bawak travel sebab saiz dia comel jer dan packaging plastik tak mudah pecah. 

*2 saiz
125ml/RM14.50
400ml/RM29.90

*Boleh tanggalkan Waterproof makeup dengan mu

*tak best sebab
......

Product rating 
❤❤❤❤❤



 Safi Balqis Oxywhite





Kelebihan

*HALAL - selamat dan suci as a tagline 😊 so tak yah risau kalau nak terus ambil wuduk lepas gunakan dan kalau tak nak bilas pun takpe.

*Kandungan OXYWHITE = Nano BioWhite & Nano Oxygen 👍👍
Nano Oxygen membantu untuk menaikkan seri dan kulit akan nampak lebih fresh.
Nano BioWhite memastikan tona kulit sekata dan cerah sempurna dengan melawan pignentasi, dan memperlahankan pembentukan melanin.
Jangan lupa shake-shake sebelum guna tau!

*sangat MURAH!! 
RM17.40/200ml* 2 botol
(1ml=Rm0.04)
Kebetulan aida beli di watsons dan tengah promosi buy 1 get another 1 for free

*Packaging 
Botol plastik slim dan penutup botol mudah guna.  Cuna perlu tekan tekan dan sedia diguna.

*Waterproof pun boleh tanggal.  
eg: mascara & eyeliner.


*Tak best sebab
Rasa 'sedikit' melekit dan pedih di bahagian mata lepas gunakan.itu saja, so bagi aida, kena bilas dengan air dan cuci muka jugak lepas dah bersihkan makeup 😅
Mungkin sebab dah terbiasa bila removed makeup,  terus nak bilas dengan air.

Product rating
❤❤❤❤


Thanks for reading 😊
If you fave any question, feel free to ask 😊👋

Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment