Motherhood meet & greet volume 3

Hai semua mummy! Sebenarnya ni kali pertama aida join program parenting, Seronok rupanya.  Program yang aida join kali ni organising under motherhood.com.my dan Baby Organic, dengan penajaan dari Lucky Baby,  Kath & Bell,  Omnicare mama,  Rumble Tuff,  my SMINK and Umee.

Untuk pengetahuan Motherhood.com.my adalah malaysia's no. 1 baby shop dan satu laman web rasmi yang menyediakan kelengkapan lengkap untuk ibu,  bayi dan kanak-kanan berserta info-info menarik untuk dikongsi dan diapply oleh ibu-ibu. 



Program bermula dari jam 11pagi dengan Opening speech dan tutorial Simple makeup untuk ibu nampak lebih ceria dan fresh dalam masa yang singkat.

Selain simple makeup, Baby Organic telah melancarkan Eczema Booklet semasa dalam majlis. TAHNIAH! untuk baby organic kerana usaha membantu semua ibu yang mengalami masalah anak dengan eczema. 


Booklet yang dilancarkan dan diagih for free.  Full with information dan insyallah boleh membantu mereka yang berhadapan dengan Eczema.

Acara paling aida suka bila kami semua diajar cara untuk massage talk dari omnicare.  Baru lah confident lepas ni nak massage baby sambil bercerita dan menyanyi. 



 During activities. Can you spot me? 😜
Semua enjoy dengan activities yang disediakan dan yang paling excited bila diumumkan lucky number. Tapi macam biasalah,  Aida selalu jer tak bertuah 😩 Tahniah pada yang bertuah bawa pulang double breast pump,  7 set umee bottle,  dan barangan hamper πŸ‘πŸ‘πŸ‘



Group phote with all organizer,  sponser and all beauty mummy 😍



A bag of joyful surprises! 
Ada yang berminat nak join untuk next event meet & greet? Kalau ada boleh contact aida atau terus ke website Motherhood.com.my 😊

Continue Reading No comments

Rice Mask Sheet Clear skin by Tonymoly

Hari-hari buka app and usha barang dekat shopee,  lepas tu terbeli mask sebab Tonymoly baru launch dekat shopee.  Memang mengundang betul lah! Mana taknya harga dah murah lepas tu diorang bagi lagi code discount. Memang terbeli lah πŸ˜‚

Kalau korang nak shopping dekat uniqlo boleh baca sini 😊
http://www.aidazura.com/2018/04/cara-jimat-bila-berbelanja-di-uniqlo.html?m=1



Product: I'M REAL Rice Mask Sheet
Claim for: Radiant & glowing
Brand:TONYMOLY
Price: Rm3.80 (normal price RM6.90)
Volume: 21g/1 sheet
Availability: watsons,  guardian, shopee
Made in: Seoul, Korea



Packaging dia memang patut dapt 5 bintang sebab tengok je terus rasa nak beli sebab comel 😍

Ingredients
Water, glycerin,  mineral oil,  Butylene Glycol,  Allantoin,  Polysorbate 80, Sorbitan Sesquioleate,  chlorphenesin,  Carbomer,  Xanthan Gum,  Sodium hyaluronate,  Dimenthicone,  Phenoxyethanol,  Tromethamine,  Oryza sativa *RICE, heza nediol,  propanediol,  fragrance,  Dipotassium glycyrrhizate,  caprylyl Glycol,  illicium verum (anise), fruit extras, disodium EDTA, snail secretion filerate. 




Ni rupa dekat dalam. 
 Lepas cuci muka,
  lap muka then boleh terus pakai.  
Apply to face and leave on for 20-30 minit then remove. 
Lepas tu,  boleh buat urutan simple dekat muka untuk all the goodness absorbed into the skin.

My experience 

Fit: Admittedly the face fit is not perfect. Large on the lower half of my cheeks,  but small around the eyes. But there's so much serum left in the packet so i use it and simply spread this onto the areas not covered by the mask.

Material: Tonymoly claims it's some special 3 layer pulp sheet but i feels like other cotton sheet mask out there.

Scent: Love the scent so much!  Did't smell like rice at all. I think maybe more to smell of flower.

My skin felt so incredibly reflreshed, hydrate, fresh,soft and look so much brighter and radiant.
Woth a try,  So much cheaper but it's still a great sheet mask.

Recommended 
Yes!  Especially if you have dry skin

Repurchase
Yes will definitely use again.


Tips/ Comman questions about mask? 

Boleh tak nak pakai sheet mask bawak tidur? 
BIG NO!  sbb bila sheet mask tu kering dia akan tarik sekali kelembapan kulit kita.  Kalau nak bawak tidur pakai sleeping mask.

Boleh ke pakai mask hari-hari? 
Boleh kalau mampu πŸ˜‚

Mask untuk apa? 
For me,  sheet mask ni macam instant noodles because it's quick and simple extra at pampering. It's gives my skin looking hydrating and make my makeup fits better. and also booster to have a good looking skin on that day.  Better to say,  is actually my emergency rescue.

Lepas dah pakai 30minit, boleh tak simpan dalam fridge dan pakai balik? 
BIG NO!  Tak boleh pakai balik.

Boleh simpan dalam fridge tak sebelum guna?
Aida pun simpan dalam fridge sebab rasa lagi best bila apply.

Nak bilas tak lepas pakai? 
Tak perlu! Sia-sia pakai kalau bilas.

kenapa bila pakai rasa pedih?
Mungkin allergic dengan ingredients contohnya alcohol. So sebelum beli make sure baca ingredients list dulu.



Continue Reading No comments

Cara jimat bila berbelanja di UNIQLO

Aida suka shopping tapi lagi suka bila dapat pulangan balik.  Macam beli dekat application shopback lagi banyak beli lagi banyak pulangan balik duit dalam bentuk duit 😍😍😍

Korang biasa kalau nak shopping lagi prefer pergi kedai ke lagi suka lepak rumah dan order online? 

Kalau aida,  lagi suka order online sebab kelebihannya:
boleh buat bandingan harga banyak kedai dalam satu masa. 
☑ lagi senang, jimat masa
☑ Tak serabut cari parking


Tapi tetap ada risiko bila shopping online antaranya
Salah  saiz
☑  Dalam website lawa nak mati tapi bila sampai depan mata rasa menyesal order 2,3
☑ tak ada return policy so nak tak nak kena juga beli benda yang dah order tu. 
☑ kena bayar postage *shopping dekat shopee ada free postage 8 kali setiap bulan πŸ˜‚


Hari tu pergi UNIQLO,  bayar sampai RM200.
Lepas bayar baru perasan diorang label iklan dekat kaunter pasal App UNIQLO. 

Actually dah download siap-siap sebelum pergi, tapi tak sempat nak godek-godek apa yang special pasal app ni 😭 nyesalllll

Bila dah download:
☑  Automatic akan dapat barcode untuk discount coupon.
☑  Lepas register dapat voucer Rm10.
☑  Tiap kali shopping, sebelum bayar wajib tunjuk app dekat cashier, nanti dapt dapat discount lagi untuk next purchase.



Contoh barcode dari phone lepas download and register.



Yang dah beli 😝 
2 unguk si kakak,  2 untuk si adik and of course 2 untuk ibu diorang...ayah diorang tolong bayarkan jer.


Macam mana dah ready ke nak shopping di UNIQLO?  


#UniqloxMarimeko is a new special limited edition collection😍😍😍
Biasa harga untuk marimeko RM100 ke atas tapi untuk collaboration dengan Uniqlo kali ni harga bermula dari Rm60 je 😡.

Continue Reading No comments