Cara jimat bila berbelanja di UNIQLO

Aida suka shopping tapi lagi suka bila dapat pulangan balik.  Macam beli dekat application shopback lagi banyak beli lagi banyak pulangan balik duit dalam bentuk duit 😍😍😍

Korang biasa kalau nak shopping lagi prefer pergi kedai ke lagi suka lepak rumah dan order online? 

Kalau aida,  lagi suka order online sebab kelebihannya:
boleh buat bandingan harga banyak kedai dalam satu masa. 
☑ lagi senang, jimat masa
☑ Tak serabut cari parking


Tapi tetap ada risiko bila shopping online antaranya
Salah  saiz
☑  Dalam website lawa nak mati tapi bila sampai depan mata rasa menyesal order 2,3
☑ tak ada return policy so nak tak nak kena juga beli benda yang dah order tu. 
☑ kena bayar postage *shopping dekat shopee ada free postage 8 kali setiap bulan πŸ˜‚


Hari tu pergi UNIQLO,  bayar sampai RM200.
Lepas bayar baru perasan diorang label iklan dekat kaunter pasal App UNIQLO. 

Actually dah download siap-siap sebelum pergi, tapi tak sempat nak godek-godek apa yang special pasal app ni 😭 nyesalllll

Bila dah download:
☑  Automatic akan dapat barcode untuk discount coupon.
☑  Lepas register dapat voucer Rm10.
☑  Tiap kali shopping, sebelum bayar wajib tunjuk app dekat cashier, nanti dapt dapat discount lagi untuk next purchase.



Contoh barcode dari phone lepas download and register.



Yang dah beli 😝 
2 unguk si kakak,  2 untuk si adik and of course 2 untuk ibu diorang...ayah diorang tolong bayarkan jer.


Macam mana dah ready ke nak shopping di UNIQLO?  


#UniqloxMarimeko is a new special limited edition collection😍😍😍
Biasa harga untuk marimeko RM100 ke atas tapi untuk collaboration dengan Uniqlo kali ni harga bermula dari Rm60 je 😡.

Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment