Rice Mask Sheet Clear skin by Tonymoly

Hari-hari buka app and usha barang dekat shopee,  lepas tu terbeli mask sebab Tonymoly baru launch dekat shopee.  Memang mengundang betul lah! Mana taknya harga dah murah lepas tu diorang bagi lagi code discount. Memang terbeli lah 😂

Kalau korang nak shopping dekat uniqlo boleh baca sini 😊
http://www.aidazura.com/2018/04/cara-jimat-bila-berbelanja-di-uniqlo.html?m=1



Product: I'M REAL Rice Mask Sheet
Claim for: Radiant & glowing
Brand:TONYMOLY
Price: Rm3.80 (normal price RM6.90)
Volume: 21g/1 sheet
Availability: watsons,  guardian, shopee
Made in: Seoul, Korea



Packaging dia memang patut dapt 5 bintang sebab tengok je terus rasa nak beli sebab comel 😍

Ingredients
Water, glycerin,  mineral oil,  Butylene Glycol,  Allantoin,  Polysorbate 80, Sorbitan Sesquioleate,  chlorphenesin,  Carbomer,  Xanthan Gum,  Sodium hyaluronate,  Dimenthicone,  Phenoxyethanol,  Tromethamine,  Oryza sativa *RICE, heza nediol,  propanediol,  fragrance,  Dipotassium glycyrrhizate,  caprylyl Glycol,  illicium verum (anise), fruit extras, disodium EDTA, snail secretion filerate. 




Ni rupa dekat dalam. 
 Lepas cuci muka,
  lap muka then boleh terus pakai.  
Apply to face and leave on for 20-30 minit then remove. 
Lepas tu,  boleh buat urutan simple dekat muka untuk all the goodness absorbed into the skin.

My experience 

Fit: Admittedly the face fit is not perfect. Large on the lower half of my cheeks,  but small around the eyes. But there's so much serum left in the packet so i use it and simply spread this onto the areas not covered by the mask.

Material: Tonymoly claims it's some special 3 layer pulp sheet but i feels like other cotton sheet mask out there.

Scent: Love the scent so much!  Did't smell like rice at all. I think maybe more to smell of flower.

My skin felt so incredibly reflreshed, hydrate, fresh,soft and look so much brighter and radiant.
Woth a try,  So much cheaper but it's still a great sheet mask.

Recommended 
Yes!  Especially if you have dry skin

Repurchase
Yes will definitely use again.


Tips/ Comman questions about mask? 

Boleh tak nak pakai sheet mask bawak tidur? 
BIG NO!  sbb bila sheet mask tu kering dia akan tarik sekali kelembapan kulit kita.  Kalau nak bawak tidur pakai sleeping mask.

Boleh ke pakai mask hari-hari? 
Boleh kalau mampu 😂

Mask untuk apa? 
For me,  sheet mask ni macam instant noodles because it's quick and simple extra at pampering. It's gives my skin looking hydrating and make my makeup fits better. and also booster to have a good looking skin on that day.  Better to say,  is actually my emergency rescue.

Lepas dah pakai 30minit, boleh tak simpan dalam fridge dan pakai balik? 
BIG NO!  Tak boleh pakai balik.

Boleh simpan dalam fridge tak sebelum guna?
Aida pun simpan dalam fridge sebab rasa lagi best bila apply.

Nak bilas tak lepas pakai? 
Tak perlu! Sia-sia pakai kalau bilas.

kenapa bila pakai rasa pedih?
Mungkin allergic dengan ingredients contohnya alcohol. So sebelum beli make sure baca ingredients list dulu.



Aidazura Sadzi
Aidazura Sadzi

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment