Cara pengambilan Bird's nest dengan betul.

Hello and welcome back to my blog guys 😘 Sorry for long hiatus. Finally done with my confinement. Will definitely share how i do do my confinement on my own next time, insyallah.

The month of ramadan-the best months of the year Alhamdullilah akhirnya dapat merasa kehadiran ramadan untuk tahun ini.

Ramai yang dah ada kesedaran dan mula amalkan pengambilan bird's nest untuk kecantikan dan kesihatan. Entry ni aida just nak share cara dan petua yang ada tahu sepanjang amalkan pengambilan bird's nest.

Sempena bulan puasa ni memang aida betul-betul consistent ambil bird's nest sebab kali ni lagi sekali aida fully breastfeed anak yang ketiga.  So nak ke tak nak terpaksa cari sesuatu untuk nak make sure susu aida betul-betul berkualiti dan boleh jadi milk booster jugak tau.

Handling two kids and one newborn is not easy 😭😭😭 i need all the energy i have to keep them happy and busy





Sahur with bird's nest and berbuka with bird's nest ❤ see the amont of bird's nest inside. It filled the whole bottle.

Selain membantu menaikkan seri dan mencantikkan kulit adabanyak lagi kebaikan dan kelebihan pengambilan bird's nest:
☑ Kecantikan
☑ Kesihatan
☑ Milk booster


Cara aida pilih bird's nest dalam pasaran *byk sgt yg propa*
☑ percentage birds nest dalam setiap botol.
☑ gred bird's nest
☑ harga and kuantiti in ml

Siapa boleh amalkan
☑ ibu mengandung 2nd trimestet.  1st and 3rd trimester tak digalakkan.  Ask your doctor first if u nak consume jugak.
☑ toddler and young children
☑ Lelaki & wanita

Cara pengambilan
☑ waktu pagi
☑ perut kosong
☑ 30 minit sebelum makan

Pantang?
Elakkan/jarakkan pengambilan sekurangnya 3jam sebelum dan selepas pengambilan makanan:
☑ chili
☑ caffeine
☑ tea
☑ salt
☑ radish
☑ carrot

Tips untuk yang susah nak telan:
☑ drink it all at one go
☑ sejukkan/simpan dalam fridge sebelum minum
☑ minum/ campur dengan minuman lain eg:susu, madu

Extra tips:
☑ usually there will be some left in the bottle even after you finish drinking them. I normally pour in a bit of water, swirl it a bit and drink to make sure i get all the bird's nest letover.


That all for this post. Insyallah for the next entry aida akan share pengalaman berpantang anak ketiga pulak.
Aidazura
Aidazura

This is a short biography of the post author.

No comments:

Post a Comment